Malzemeler :
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 paket petibör bisküvi
Hindistan cevizi
7 adet elma (bir tanesi içine rendelenecek)
1 çay bardağı kırılmış ceviz
Tarçın
Yapılışı:
Elmalar soyulur, ortadan ikiye kesilerek çekirdek yuvaları çıkartılır. Geniş bir tencereye tek sıra halinde dizilip, her bir elmanın üzerine bir tatlı kaşığı şeker dökülür. Bir bardak su ilavesiyle elmalar (fazla dağılmadan) yumuşayıncaya kadar pişirilir. Elmalardan biri rendelenir, içine ceviz, şeker ve tarçın ilave edilerek karıştırılır. Pişen elmaların içine bu karışım doldurulup, üzerine iki bisküvi kapatılır ve servis kabına bisküviler alta gelecek şekilde yerleştirilir.
Sos malzemesi sürekli karıştırılarak pişirilir. (Yumurta sarısı iyice çırpılacak.) Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra ocak kapatılır. Sos elmaların üzerine kepçeyle dökülür. Bolca Hindistan cevizi serpilip, soğumaya bırakılır. Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı mısır nişastası
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 paket petibör bisküvi
Hindistan cevizi
7 adet elma (bir tanesi içine rendelenecek)
1 çay bardağı kırılmış ceviz
Tarçın
Yapılışı:
Elmalar soyulur, ortadan ikiye kesilerek çekirdek yuvaları çıkartılır. Geniş bir tencereye tek sıra halinde dizilip, her bir elmanın üzerine bir tatlı kaşığı şeker dökülür. Bir bardak su ilavesiyle elmalar (fazla dağılmadan) yumuşayıncaya kadar pişirilir. Elmalardan biri rendelenir, içine ceviz, şeker ve tarçın ilave edilerek karıştırılır. Pişen elmaların içine bu karışım doldurulup, üzerine iki bisküvi kapatılır ve servis kabına bisküviler alta gelecek şekilde yerleştirilir.
Sos malzemesi sürekli karıştırılarak pişirilir. (Yumurta sarısı iyice çırpılacak.) Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra ocak kapatılır. Sos elmaların üzerine kepçeyle dökülür. Bolca Hindistan cevizi serpilip, soğumaya bırakılır. Buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder