Disable Copy And Past
1 Mart 2018 Perşembe
Sıvı Yağlı Tuzlu Kurabiye
Malzemeler :
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (sarıları üzerine sürülecek)
4 yemek kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı nişasta
1/2 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tepeleme tuz
1,5 su bardağı un
Üzerine;
yumurta sarısı
susam, çörekotu
Yapılışı :
Sıvı yağ ve yumurta beyazları yoğurma kabına alınır. (sarılar üzeri için ayrılacak) Üzerine sirke, nişasta, mısır unu, tuz, kabartma tozu ve azar azar un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır. Rulo şeklinde (çubuk) yuvarlanır, şekil verilir. (Acele yaptığım için benimkiler biraz tombul oldu.) Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür, susam-çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Soğuyunca servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : ye-mek.net
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder