Malzemeler :
6 adet hazır böreklik yufka
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
tuz
iç malzemesi için;
4-5 patates
1 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ (soğanları kavurmak için)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı acı biber salçası
tuz, karabiber
Yapılışı :
Patatesler iri doğranır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır, çatalla ezilir. İnce doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulur, salçalar eklenip karıştırılır.. İçine haşlanmış patatesler de ilave edilip tuz ve karabiberle tatlandırılıp soğumaya bırakılır.
Patatesler iri doğranır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır, çatalla ezilir. İnce doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulur, salçalar eklenip karıştırılır.. İçine haşlanmış patatesler de ilave edilip tuz ve karabiberle tatlandırılıp soğumaya bırakılır.
Yufkayı ıslatmak için sıvı yağ ve un çırpma teliyle boza kıvamı olacak
şekilde karıştırılır. Gerekirse biraz daha un eklenebilir. Bu karışıma sirke de
eklenir.
Yufkalardan biri tezgaha serilerek üzerine 2-3 yemek kaşığı hazırlanan
sıvı yağlı karışımdan sürülür. Üzerine ikinci yufka da serilip yağlanır. Yufka
12 eşit üçgene bölündükten sonra üçgenlerin geniş kısmına 1 yemek kaşığı kadar
patatesli malzemeden konup sigara böreği sarar gibi sarılır. Kalan diğer
yufkalara da aynı işlem uygulandıktan sonra böreklerin üzerlerine
yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana
kadar pişirilir.
Not : İsterseniz börekleri yumurta sarısı sürmeden küçük bir tepsiye aralıklı olarak dizebilir, buzlukta donduktan sonra buzdolabı poşetine alarak saklayabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz zaman buzluktan çıkarıp yumurta sarısı sürerek pişirebilirsiniz. (İsteğe göre yumurta sarısı sürülmeyebilir)
Afiyet olsun.
Kaynak : acemişef
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder