Disable Copy And Past

14 Mart 2018 Çarşamba

Hazır Yufkadan Patatesli Çıtır Börek (Unlu-Sirkeli)




Malzemeler :
6 adet hazır böreklik yufka
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
tuz
iç malzemesi için;
4-5 patates
1 adet orta boy soğan 
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ (soğanları kavurmak için)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı acı biber salçası
tuz, karabiber
Yapılışı :
Patatesler iri doğranır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır, çatalla ezilir. İnce doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulur, salçalar eklenip karıştırılır.. İçine haşlanmış patatesler de ilave edilip tuz ve karabiberle tatlandırılıp soğumaya bırakılır.
Yufkayı ıslatmak için sıvı yağ ve un çırpma teliyle boza kıvamı olacak şekilde karıştırılır. Gerekirse biraz daha un eklenebilir. Bu karışıma sirke de eklenir.
Yufkalardan biri tezgaha serilerek üzerine 2-3 yemek kaşığı hazırlanan sıvı yağlı karışımdan sürülür. Üzerine ikinci yufka da serilip yağlanır. Yufka 12 eşit üçgene bölündükten sonra üçgenlerin geniş kısmına 1 yemek kaşığı kadar patatesli malzemeden konup sigara böreği sarar gibi sarılır. Kalan diğer yufkalara da aynı işlem uygulandıktan sonra böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. 
Not : İsterseniz börekleri yumurta sarısı sürmeden küçük bir tepsiye aralıklı olarak dizebilir, buzlukta donduktan sonra buzdolabı poşetine alarak saklayabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz zaman buzluktan çıkarıp yumurta sarısı sürerek pişirebilirsiniz. (İsteğe göre yumurta sarısı sürülmeyebilir)
Afiyet olsun.
Kaynak : acemişef

Hiç yorum yok: