Disable Copy And Past

5 Mart 2018 Pazartesi

Unlu Çıtır Börek (Peynirli)





Malzemeler :
3 adet böreklik yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı un

Üzerine;
Yumurta sarısı
susam, çörekotu

İçine ;
Beyaz peynir

Yapılışı :
Sıvı yağ, su ve un karıştırılıp çırpılır. Yufkalardan ilki temiz bir zemine serilir, üzerine fırça ile yağ-un karışımı sürülüp D şeklinde ikiye katlanır, tekrar yağ-un karışımı sürülür. Geniş kenarı boyunca peynir yerleştirilip rulo şeklinde sarılır, istenilen uzunlukta dilimlenir, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanıp üzerine yumurta sarısı sürülür, susam-çörekotu serpilir. Buzdolabında 2-3 saat ya da bir gece dinlendirilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: