Disable Copy And Past

29 Mart 2018 Perşembe

Dereotlu Poğaça



Malzemeler :
125 gram oda ısısında yumuşamış margarin ya da tereyağı
Yarım su bardağı zeytin yağı (Ayçiçek yağı kullanabilirsiniz.)
1 adet yumurta (beyazı içine sarısı dışına )
1 su bardağından iki parmak eksik yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un (3-4 su bardağı kadar. Yumuşak bir hamur olacak)
Dereotu
Üzeri için:
yumurta sarısı
Ay çekirdeği

Yapılışı :ZIRLANIŞI
Tereyağ, yumurta akı, zeytin yağı, yoğurt, tuz ve şeker bir kaba alınıp karıştırılır. Dereotu, un ve kabartma tozu eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan istenilen büyüklükte parça kopartılıp şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, üzerine yumurta sarısı sürülür, ay çekirdeği serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. 

Afiyet olsun.

Not: İsteğe göre poğaçaların içine peynir konulabilir. 

Kaynak : http://www.pembecupcake.com

Hiç yorum yok: