Disable Copy And Past

23 Mart 2018 Cuma

Nuraniye




Malzemeler :
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 demet ince kıyılmış taze soğan
4 adet orta boy rendelenmiş kabak
1 çay bardağı pirinç
2 çay bardağı su
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
2-3 diş sarımsak
5 yemek kaşığı süzme yoğurt
Tuz

Yapılışı :

Taze soğanlar  ince doğranıp zeytin yağında kavrulur. Kabukların kabukları temizlenip rendelenir ve suyu hafifçe avuç içinde sıkılır, kavrulan sğanlara eklenip biraz daha kavrulur. Üzerie su ve pirinç eklenir. Suyunu tamamen çekmesine yakın maydanoz ve dereotu eklenir. Suyunu çekince ocaktan alıp soğumaya bırakılır. Ayrı bir yerde sarımsaklar ezilip yoğurda karıştırılır. Kabak harcı iyice soğuyunca sarımsaklı yoğurt eklenip karıştırılır. Üzerine yağda yakılmış kırmızı toz biber gezdirilip servis yapılır.
 Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: