Malzemeler:
2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzerine ayrılacak)
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı (ayçiçek yağı kullandım)
125 gr. margarin (Tereyağı)
125 gr. margarin büyüklüğünde beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Susam, çörekotu
Tuz
(Çok az)
Yapılışı :
Yoğurt,
yumurta, zeytinyağı, margarin, kabartma tozu, rendelenmiş peynir, tuz iyice
karıştırılır. Aldığı kadar elenmiş un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. hamur
yapılır. Üç bezeye bölünüp üzeri örtülü olarak 10 dakika dinlendirilir. Her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır; önce + sonra X şeklinde kesilerek 8 üçgen parçaya bölünür. (Toplam 24 parça) Üçgen parçalar
geniş kenardan başlayıp sarılarak sivri kısım üste gelecek şekilde tepsiye
yerleştirilir. Üzerine biraz süt ve zeytinyağı ile karıştırılmış yumurta sarısı
sürülüp susam, çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Kaynak : http://www.hurriyetaile.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder