- Malzemeler :
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı tereyağı
- 1 adet yumurta
- 3.5 – 4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket instant maya ( 10 mg toz maya )
- 1 çay kaşığı mahlep ( koymasanız da olur )
İç malzemeleri;
- Pastırma
- Kaşar peyniri
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Üzeri için;
- 2 çorba kaşığı pekmez
- 1 çay bardağı su
- yeterince susam
- Yapılışı :
- Süt hafif ısıtılır, tereyağı kısık ateşte eritilir ve soğumaya bırakılır, sonra bütün malzeme birlikte yoğurulur. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri kapatılır yarım saat mayalanmaya bırakılır. (Ben hamuru akşam yoğurup buzdolabına kaldırdım, sabah şekil verip pişirdim) Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır, elle hafif bastırılarak açılır iç malzeme koyulur ağzı yukarı gelecek şekilde kapatılır. Önce pekmezli su karışımına batırılır sonra susama bulanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
Kaynak : https://www.basittatlitarifleri.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder