Disable Copy And Past

20 Mart 2018 Salı

İstiridye mantarlı Gözleme



Malzemeler :
2 adet böreklik yufka
500 gr. istiridye mantarı
1 adet kuru soğan
1/2 kırmızı Kaliforniya biberi (dolmalık kırmızı biber
1/2 adet dolmalık yeşil biber
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı soya sosu
tuz, kekik, karabiber

Yufkalara sürmek için;
1/2 çay bardağı sıvı yağ

Servis için ;
tereyağı

Yapılışı :
İstiridye mantarı yıkanıp kurulanır, jülyen şeklinde doğranır. Sıvı yağ ve tereyağı bir tavaya alınıp ısıtılır, mantarlar eklenip suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Sonra yemeklik doğranmış soğan ve jülyen doğranmış biberler eklenip yumuşayıncaya kadar kavrulur, tuz, baharat ve soya sosuyla tatlandırılır. Soya sosunu çekince ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Yufkalardan ilki temiz bir zemine serilir, üzerine fırça ile hafifçe sıvı yağ sürülür, kenarları ortaya doğru katlanır.



Üzerine soğuyan mantarlar yayılır, kaşar rendesi serpilir. Kenarlarına su sürülür. (pişerken açılmaması için)

Diğer kenarları da üstüne kapatılıp kare şekline getirilir, kenarlarına su sürülerek yapıştırılır. Diğer yufka da aynı şeklide hazırlanır. Yapışmaz yüzeyli bir tava ocakta ısıtılır. Hazırlanan gözleme tavaya alınarak pişirilir. Alt üst edilerek pişirilir. Sıcakken üzerine tereyağı sürülerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: