Disable Copy And Past

28 Mart 2018 Çarşamba

Zeytinli Poğaça





Malzemeler:
   150 gr eritilmiş margarin
   1 çay bardağı sıvı yağ
   1 adet yumurta (akı içine sarısı dışına)
   1 çay bardağı yoğurt
   1 yemek kaşığı sirke
   1 paket kabartma tozu
   1 çay kaşığı tuz
   aldığı kadar un
    1 kase çekirdeği çıkarılmış, dilimlenmiş zeytin
Üzerine;
Susam, yumurta sarısı

Yapılışı :
Margarin eritilir, soğuyunca yoğurma kabına alınıp üzerine yumurta akı, sıvı yağ, yoğurt, sirke, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Dilimlenmiş zeytinler hamura eklenip fazla ezmeden karıştırılır. Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparılıp elde yuvarlanır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. (25-30 dakika)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: