Malzemeler :
4 adet böreklik hazır yufka
Sosu için;
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı su
İçi için;
Bir miktar beyaz peynir
Bulamak için;
Galeta unu
Yapılışı :
Su ile sıvı yağ bir kase içerisinde
karıştırılır. 1 Adet yufka düz zemin üzerine serilir ve üzerine yağ ile su karışımından
gezdirilip, fırça yardımı ile her yerine sürülür. Sos sürülen yufkanın üzerine 2. yufka serilir ve onunda üzerine sos sürülür. 4 Adet yufka bu şekilde üzerilerine sos sürülerek üst üste serilir (4. yufkanın
üzerine sürmeyin). Elde edilen 4 katlı yufka, bıçak yardımı
ile önce 4 eşit üçgen parçaya bölünür. Ardından her bir parça 5 eşit parçaya bölünür ve yufkaların geniş kenarlarına
peynir koyarak, rulo şeklinde sarılır.
Rulo sarılan börekler önce yağlı su karışımına batırılır, ardından galeta ununa
bulanıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180° fırında, üzerileri pembeleşinceye kadar pişirilir. Pişirilen peynirli çıtır kruvasan börek fırından alınır ve
sıcak olarak servis edilir.
Not; Börekler sıcak servis
ediliyor ama soğuyunca da çıtırlığı kaybolmuyor.
Yufkalarınız kalın ise 3 yufka ile de yapabilirsiniz.Börekleri ister hemen pişirin, ister bu şekilde buzdolabı poşetine koyup buzluğa atın ve lazım olunca pişirin.
Kaynak : http://kadincatarifler.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder