Malzemeler :
3 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (birinin sarısı üzerine)
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
aldığı kadar un
Üzerine;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
İçine;
Beyaz peynir
Yapılışı :
Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağı, yoğurt, sıvı yağ, bir tam yumurta ve diğer yumurtanın beyazı, tuz, şeker ve kabartma tozu yoğurma kabına alınıp iyice karıştırılır. Azar azar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan parçalar kopartılıp elde açılır, içine peynir yerleştirilip "D" şeklide kapatılır. Pişerken açılmaması için kenarlarına çatalla bastırılır ya da bir uçtan başlayıp hamur baş ve işaret parmağı arasına sıkıştırılıp inceltilerek geri kıvrılır, diğer ucuna kadar kıvırma işlemi devam eder. (İsterseniz avuç içinde açmak yerine unlu bir zeminde hamuru açıp kalıp ya da bardakla yuvarlaklar kesebilir, iç malzeme koyup kapatabilirsiniz.) Hazırlanan poğaçalar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve yağ karışımı sürülür, susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişi
Afiyet olsun.
Kaynak : http://www.nefisyemektarifleri.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder