Elmalı-Kuru Üzümlü Kek
Malzemeler
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Ara kat için:
2 adet elma
1, 5 tatlı kaşığı
tarçın
1 çay bardağı kuru
üzüm
Üzeri için:
1 avuç file badem
2-3 yemek kaşığı
kayısı marmeladı (Yeşil elma reçelini robotta çekip kullandım.)
Yapılışı :
Toz şeker ve yumurta
çırpma kabına alınıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yoğurt sıvı yağ vanilya eklenip çırpmaya devam edilir. Kabartma tozu ve un
birlikte elenerek karışma eklenir ve mikserin düşük devrinde çırpılır. Tere
yağı ile yağlanmış dikdörtgen ya da kare bir kalıba hamurun yarısı dökülür.
Elmaların çekirdekleri çıkarılır, kabukları soyulmadan ince dilimlenir ve kek
hamurunun üzerine dizilir. Sıcak suda bekletilip kurulanmış üzümler ve tarçın
elmaların üzerine serpiştirilir. Kalan kek
hamuru elmaların üzerini tamamen kapatacak şekilde kalıba dökülür. Kayısı
marmeladı krema pompasına doldurulup kek hamurunun üzerine baklava deseni
olacak şekilde sıkılır. Oluşan boşluklara file badem serpilir. Önceden ısıtılmış
170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. Soğuyunca dilimlenerek
servis yapılır.
Afiyet olsun.