Disable Copy And Past

11 Haziran 2024 Salı

Elmalı Cheesecake



 Elmalı Cheesecake

Malzemeler:

 Hamuru için:

2 yumurta

 Bir tutam tuz

60 gr (4 yemek kaşığı) şeker

120 gr (1/2 su bardağı) eritilmiş tereyağı

 320 gr (2 su bardağı) un

 1 çay kaşığı kabartma tozu

 

Elmalı iç harcı için:

 5 elma

30 gr (2 yemek kaşığı) şeker

 500ml (2 su bardağı) elma suyu

 1 paket vanilya aromalı puding (37g) (120 gr.lık paketten 2 yemek kaşığı kullandım, nişasta da kullanılabilir.

50ml (1/5 su bardağı) elma suyu

 

Cheesecake karışımı için:

 100 gr (4 yemek kaşığı) yumuşatılmış tereyağı

1 paket vanilya

3 yumurta sarısı

60 gr (2/3 su bardağı) ekşi krema (yoğurt kullanılabilir.)

30 gr (3 yemek kaşığı) mısır nişastası

600 gr (2,6 su bardağı) krem peynir (Labne kullandım)

3 yumurta akı

100 gr (1/2 su bardağı) şeker

Yapılışı :

Yumurtalar, bir çimdik tuz ve toz şeker çırpılır. Üzerine eritilip soğutulmuş tereyağı eklenip karıştırılır. Un ve kabartma tozu karıştırılır, birlikte elenerek karışıma eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurun 3’te 1’i ayrılıp buzdolabına kaldırılır. Kalan hamur yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba kenar yükseltisi yapılarak yerleştirilir. Üzerine çatalla delikler yapılır. (Pişerken kabarmaması için) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir ve fırından alınır.

Elmaların kabukları soyulur ve küp şeklinde doğranır. Tencereye alınıp üzerine 2 yemek kaşığı şeker ve 2 su bardağı elma suyu eklenerek pişmeye bırakılır. Puding ve yarım su bardağı elma suyu iyice karıştırılıp pişmekte olan elmalara eklenir. Karıştırılarak yaklaşık 3 dakika pişirilir. Pişen hamurun üzerine düzgünce yayılır.

Tereyağı ve vanilya mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Üzerine yumurta sarıları eklenip karıştırılır. Nişasta, ekşi krema (yoğurt), labne peyniri eklenip iyice çırpılır. Ayrı bir kapta yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpılır. Şeker yavaş yavaş eklenerek çırpmaya devam edilir. Çırpılan yumurta akları peynirli karışıma eklenip yavaşça, akların sönmemesine dikkat edilerek karıştırılır. Hazırlanan karışım elmaların üzerine düzgünce yayılır. Buzdolabında bekletilen hamur alınarak peynir karışımının üzerine hey yerini kaplayacak şekilde rendelenir. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 80 dakika (60 dakika pişirdim) pişirilir. Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Kaynak :  @leckeresundeinfachesessen  

 

Hiç yorum yok: