Elmalı Cheesecake
Malzemeler:
Hamuru
için:
2 yumurta
Bir
tutam tuz
60 gr (4 yemek kaşığı) şeker
120 gr (1/2 su bardağı) eritilmiş tereyağı
320 gr
(2 su bardağı) un
1 çay
kaşığı kabartma tozu
Elmalı iç harcı için:
5 elma
30 gr (2 yemek kaşığı) şeker
500ml
(2 su bardağı) elma suyu
1
paket vanilya aromalı puding (37g) (120 gr.lık paketten 2 yemek kaşığı
kullandım, nişasta da kullanılabilir.
50ml (1/5 su bardağı) elma suyu
Cheesecake karışımı için:
100 gr
(4 yemek kaşığı) yumuşatılmış tereyağı
1 paket vanilya
3 yumurta sarısı
60 gr (2/3 su bardağı) ekşi krema (yoğurt
kullanılabilir.)
30 gr (3 yemek kaşığı) mısır nişastası
600 gr (2,6 su bardağı) krem peynir (Labne kullandım)
3 yumurta akı
100 gr (1/2 su bardağı) şeker
Yapılışı :
Yumurtalar, bir çimdik tuz ve toz şeker
çırpılır. Üzerine eritilip soğutulmuş tereyağı eklenip karıştırılır. Un ve
kabartma tozu karıştırılır, birlikte elenerek karışıma eklenir. Ele yapışmayan
yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurun 3’te 1’i ayrılıp
buzdolabına kaldırılır. Kalan hamur yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba kenar
yükseltisi yapılarak yerleştirilir. Üzerine çatalla delikler yapılır. (Pişerken
kabarmaması için) Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 15 dakika
pişirilir ve fırından alınır.
Elmaların kabukları soyulur ve küp şeklinde
doğranır. Tencereye alınıp üzerine 2 yemek kaşığı şeker ve 2 su bardağı elma
suyu eklenerek pişmeye bırakılır. Puding ve yarım su bardağı elma suyu iyice
karıştırılıp pişmekte olan elmalara eklenir. Karıştırılarak yaklaşık 3 dakika
pişirilir. Pişen hamurun üzerine düzgünce yayılır.
Tereyağı ve vanilya mikser ile krema kıvamına
gelinceye kadar çırpılır. Üzerine yumurta sarıları eklenip karıştırılır.
Nişasta, ekşi krema (yoğurt), labne peyniri eklenip iyice çırpılır. Ayrı bir
kapta yumurta akları kar gibi oluncaya kadar çırpılır. Şeker yavaş yavaş
eklenerek çırpmaya devam edilir. Çırpılan yumurta akları peynirli karışıma
eklenip yavaşça, akların sönmemesine dikkat edilerek karıştırılır. Hazırlanan
karışım elmaların üzerine düzgünce yayılır. Buzdolabında bekletilen hamur
alınarak peynir karışımının üzerine hey yerini kaplayacak şekilde rendelenir.
Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 80 dakika (60 dakika pişirdim) pişirilir.
Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : @leckeresundeinfachesessen
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder