Disable Copy And Past

11 Haziran 2024 Salı

Çilekli Mereng Cheesecake



 

Hamur için:

 240 gr (1,5 su bardağı) un

½ paket kabartma tozu (orijinal tarifte yok, ben ekledim)

 50 gr (1/4 su bardağı) şeker

 80 gr (1/3 su bardağı) soğuk tereyağı

1 yumurta sarısı

 60 gr (1/4 su bardağı) ekşi krema (yoğurt kullandım)

 

Çilek dolgusu için:

600 gr (4 su bardağı) çilek

 100 gr (1/2 su bardağı) şeker

40 gr (1/3 su bardağı) mısır nişastası

 30 ml (2 yemek kaşığı) su

 

Peynir karışımı için:

100 gr (5 yemek kaşığı) yumuşak tereyağı

1 paket vanilya şekeri

 90 gr (6 yemek kaşığı) toz şeker

 3 yumurta sarısı

300 gr (1,3 su bardağı) krem peynir (Labne kullandım)

 300 gr (1,2 su bardağı) yoğurt

 30 gr (1/4 su bardağı) mısır nişastası

 

Beze (Mereng) için:

4 yumurta akı 100 gr (1/2 su bardağı) toz şeker

 30 gr file badem

 

Yapılışı :

Un, toz şeker ve kabartma tozu bir kapta karıştırılır. Soğuk tereyağı un karışımına ara ara batırılarak karışımın üzerine rendelenir. (Bıçakla da doğrayabilirsiniz) Parmak uçlarıyla karıştırılıp kırıntılı hamur haline getirilir. Üzerine yumurta sarısı ve yoğurt eklenerek hamur toparlanıncaya kadar yoğrulur. Hazırlanan hamur kelepçeli kalıba (Kare kalıp kullandım) kenar yükseltisi yapılarak yerleştirilir, çatal batırılarak kabarmaması için delikler oluşturulur.  Buzdolabında 15-20 dakika bekletilir.

 

Ayıklanmış ve yıkanmış çilekler doğranır, bir tavaya alınıp üzerine şeker eklenir. Suyunu salmaya başlayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Bir kasede nişasta ve su karıştırılır ve çileklere eklenir. Yaklaşık 3 dakika kadar pişirilir, ocaktan alınır. Buzdolabından çıkarılan hamurun üzerine düzgünce yayılır.

Tereyağı ve şeker çırpma kabına alınıp mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurta sarıları eklenip çırpmaya devam edilir. Labne eklenip karıştırılır. Nişasta, vanilya ve yoğurt eklenip pürüzsüz oluncaya kadar çırpılır. Hazırlanan karışım çileklerin üzerine dökülür, kaşıkla üzeri düzeltilir. Önceden ısıtılmış 160°C  fırında yaklaşık 45 dakika pişirin. (40 dakika pişirdim)

Yumurta aklarına bir çimdik tuz eklenerek mikserle kar gibi oluncaya kadar çırpılır. (Çırpma kabı ters çevrildiğinde bile yumurta akları dökülmeyecek kıvamda olacak) Toz şeker yavaş yavaş eklenerek çırpmaya devam edilir. Hazırlanan beze karışımı pişme süresi sona eren ve fırından alınan cheesecake’in üzerine düzgünce yayılır. Kaşıkla bastır-çek yapılarak dalgalı bir görünüm verilir. Üzerine file badem serpilip 160°C'de 50 dakika daha pişirilir. (45 dakika pişirdim). Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Kaynak :  @leckeresundeinfachesessen  

Hiç yorum yok: