Disable Copy And Past

2 Mayıs 2024 Perşembe

Karışık Meyveli Cheesecake



Karışık Meyveli Cheesecake

Malzemeler

 Hamur için:

120 gr (1/2 su bardağı) yumuşatılmış tereyağı

100 gr (1/2 su bardağı) şeker

 2 adet yumurta

240 gr (1,5 su bardağı) un

 1 çay kaşığı Kabartma tozu

 60 ml (4 yemek kaşığı) süt

 Peynir karışımı için:

400 gr (1,8 su bardağı) Labne peyniri

1 paket vanilya şekeri

30 gr (3 yemek kaşığı) mısır nişastası

 3 yumurta sarısı

 3 yumurta akı

120 gr (0,6 su bardağı) şeker

 

Meyveli karışım için:

 300 gr (2 su bardağı) karışık meyve (böğürtlen, frambuaz, yaban mersini, vişne vb. kırmızı meyve karışımı. Ben anjelik erik ve vişne kullandım.)

 50 gr (1/4 su bardağı) şeker

 20 gr (2 yemek kaşığı) mısır nişastası

 50 ml (1/5 su bardağı) su

 

Kırıntı için:

 60 gr (3 yemek kaşığı) yumuşak tereyağı

 60 gr (4 yemek kaşığı) şeker

 120 gr (3/4 su bardağı) un

Yapılışı :

Meyve karşımı ve şeker bir tencereye alınıp suyunu salıncaya kadar kaynatılır. Nişasta bir kasede su ile iyice karıştırılır. Meyve karışımına eklenip yaklaşık 3 dakika karıştırılarak pişirilir. Bir kenara alınıp üzeri kapalı şekilde soğumaya bırakılır.

Oda sıcaklığında yumuşamış tere yağı ve şeker yoğurma kabına alınıp mikserin yoğurma uçlarıyla karıştırılır. Krema kıvamına gelince yumurtalar eklenip karıştırmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu bir kapta karıştırılıp yavaş yavaş kontrollü şekilde yoğurma kabına eklenir, karıştırılır. Üzerine süt eklenip karıştırmaya devam edilir. (Kek hamurundan daha koyu, cıvık bir hamur olacak) Spatula yardımıyla yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba düzgünce yayılır. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir.

Labne, vanilya, nişasta ve yumurta sarıları mikserle çırpılır. Ayrı bir kapta yumurta akları bir çimdik tuz eklenerek kar gibi oluncaya kadar çırpılır. Yavaş yavaş şeker eklenip çırpmaya devam edilir. Peynirli karışıma eklenip yumurta aklarını söndürmeden yavaşça karıştırılarak birbirine yedirilir.

Pişen kek tabanına çatal batırılarak delikler yapılır; üzerine peynir karışımı dökülüp düzgünce yayılır. Üzerine soğuyan meyveler kaşık yardımıyla aralıklı olarak serpiştirilir.

Tere yağı, şeker ve un bir kapta parmak uçları ile karıştırılıp kırıntı hamuru elde edilir. Meyve karışımının üzerine kırıntı hamuru serpilir.

 160°C'de 50 dakika daha pişirilir. 

Afiyet olsun

Kaynak : @LeckeresundeinfachesEssen

 

Hiç yorum yok: