Karışık Meyveli Cheesecake
Malzemeler
Hamur
için:
120 gr (1/2 su bardağı) yumuşatılmış tereyağı
100 gr (1/2 su bardağı) şeker
2 adet
yumurta
240 gr (1,5 su bardağı) un
1 çay
kaşığı Kabartma tozu
60 ml
(4 yemek kaşığı) süt
Peynir
karışımı için:
400 gr (1,8 su bardağı) Labne peyniri
1 paket vanilya şekeri
30 gr (3 yemek kaşığı) mısır nişastası
3
yumurta sarısı
3
yumurta akı
120 gr (0,6 su bardağı) şeker
Meyveli karışım için:
300 gr
(2 su bardağı) karışık meyve (böğürtlen, frambuaz, yaban mersini, vişne vb.
kırmızı meyve karışımı. Ben anjelik erik ve vişne kullandım.)
50 gr
(1/4 su bardağı) şeker
20 gr
(2 yemek kaşığı) mısır nişastası
50 ml
(1/5 su bardağı) su
Kırıntı için:
60 gr
(3 yemek kaşığı) yumuşak tereyağı
60 gr
(4 yemek kaşığı) şeker
120 gr
(3/4 su bardağı) un
Yapılışı :
Meyve karşımı ve şeker bir tencereye alınıp
suyunu salıncaya kadar kaynatılır. Nişasta bir kasede su ile iyice
karıştırılır. Meyve karışımına eklenip yaklaşık 3 dakika karıştırılarak
pişirilir. Bir kenara alınıp üzeri kapalı şekilde soğumaya bırakılır.
Oda sıcaklığında yumuşamış tere yağı ve şeker
yoğurma kabına alınıp mikserin yoğurma uçlarıyla karıştırılır. Krema kıvamına
gelince yumurtalar eklenip karıştırmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu bir
kapta karıştırılıp yavaş yavaş kontrollü şekilde yoğurma kabına eklenir,
karıştırılır. Üzerine süt eklenip karıştırmaya devam edilir. (Kek hamurundan
daha koyu, cıvık bir hamur olacak) Spatula yardımıyla yağlı kağıt serilmiş
kelepçeli kalıba düzgünce yayılır. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 20
dakika pişirilir.
Labne, vanilya, nişasta ve yumurta sarıları
mikserle çırpılır. Ayrı bir kapta yumurta akları bir çimdik tuz eklenerek kar
gibi oluncaya kadar çırpılır. Yavaş yavaş şeker eklenip çırpmaya devam edilir.
Peynirli karışıma eklenip yumurta aklarını söndürmeden yavaşça karıştırılarak
birbirine yedirilir.
Pişen kek tabanına çatal batırılarak delikler
yapılır; üzerine peynir karışımı dökülüp düzgünce yayılır. Üzerine soğuyan
meyveler kaşık yardımıyla aralıklı olarak serpiştirilir.
Tere yağı, şeker ve un bir kapta parmak
uçları ile karıştırılıp kırıntı hamuru elde edilir. Meyve karışımının üzerine
kırıntı hamuru serpilir.
160°C'de 50 dakika daha pişirilir.
Afiyet olsun
Kaynak : @LeckeresundeinfachesEssen
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder