Malzemeler :
Tabanı için :
30 adet Oreo bisküvi
6 yemek kaşığı eritilmiş tuzsız tere yağı
Cheesecake katmanı için :
400 gr. labne peyniri (oda sıcaklığında)
300 gr. süzme yoğurt (labne de kullanılabilir)
1,5 su bardağı toz şeker
200 ml. sıvı krema
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
3 adet büyük yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı damla çikolata
Yapılışı :
Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt serilir; iç kenarlarına da biraz tere yağı sürülüp yağlı kağıt yapıştırılır. (yağlı kağıt kalıbın yüksekliğine uygun şekilde kesilir.)
Oreo bisküviler mutfak robotunda un haline gelinceye kadar çekilir; üzerine eritilmiş tere yağı eklenip iyice karıştırılır. Kalıba dökülür ve iyice bastırılarak yayılır.
Labne, süzme yoğurt ve şeker çırpma kabına alınarak pürüzsüz olarak çırpılır. Vanilya ve krema eklenip çırpmaya devam edilir. Un ve nişasta eklenip karıştırılır. Yumurtalar tek tek eklenerek çırpılır. Son olarak damla çikolata eklenip karıştırılır ve bisküvi tabanının üzerine dökülür. Üzerine biraz damla çikolata serpilir. Kalıp bir kaç defa kaldırılıp tezgaha vurulur. (Üzerinde baloncuklar oluşup, patlayacak)
Fırının en
alt rafına geniş kenarlı bir fırın tepsisi yerleştirilir ve yarısına kadar suyla
doldurulur.
Kelepçeli kalıp su kabının hemen üzerindeki fırın rafına yerleştirilir ve 170 derece ısıtılmış fırında 50 dakika veya cheesecake'in kenarları hafifçe kızarana ve ortası sabit görünene kadar pişirilir.
Çheesecake pişince kalıp fırından çıkarılır ve oda sıcaklığında 1 saat soğutulur, sonra buzdolabına kaldırılıp en az 4 saat dinlendirilir. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder