Malzemeler :250 gram margarin ya da tereyağı
1 çay bardağı sıvı
1 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı Hindistan cevizi
1 çay bardağı kuru üzüm
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu (Orjinal tarifte yok, ben ekledim)
Aldığı kadar un
Bulamak için:
1 yumurta akı
Hindistan cevizi
Yapılışı :
Oda ısısında yumuşamış margarin ya da tereyağı, pudra şekeri, yumurtanın sarısı, sıvı yağ bir kaba alınıp karıştırılır, yavaş yavaş un ve kabartma tozu eklenir. Hamur kendini hafif toparlamaya başlayınca, kuru üzüm, portakal kabuğu rendesi ve Hindistan cevizi eklenir. Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar un eklenir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, yuvarlanır. Önce yumurta akına, daha sonra Hindistan cevizine bulanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında, kızarıncaya kadar (20-25 dk) pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder