Disable Copy And Past

4 Aralık 2023 Pazartesi

Süt Reçelli Cevizli Pasta


Malzemeler :

 100 gr. Ceviz 

5 adet Yumurta

Bir tutam tuz.

150 gr.  Şeker 

160 gr. Un 

50 gr. Nişasta 

1 paket kabartma tozu


Arasına ;

3 adet Elma 

1 limonun suyu.

70 gr.  Şeker 

1 çay kaşığı Bal 

1 tatlı kaşığı Tarçın 


Krema için:

250 gr. Süt reçeli

600 gr. Ekşi krema 

Yapılışı :

Cevizler yapışmaz yüzeyli bir tavada kısık ateşte biraz kavrulur ve iri olacak şekilde doğranır. Yumurtalar çırpılır, şeker eklenip krema kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edilir. Un, nişasta ve kabartma tozu bir kapta karıştırılır. Elenerek yumurtalı karışıma eklenir. Çırpıcı ile karıştırılır. Ceviz eklenip iyice karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba tere yağ sürülür. Hazırlanan hamur kalıba dökülür. Üzeri düzeltilir. 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.

Elmaların çekirdek kısımları temizlenir ve kabuğu soyulmadan küp şeklinde doğranır, üzerine limon suyu eklenip karıştırılır. Tavaya şeker ve bal alınıp kısık ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırılır. Hafif karamel rengi alınca tarçın ve elmalar eklenir, 5-7 dakika pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyan kek enlemesine 3’e bölünür. (Kabarak kısmı süsleme için kesilerek bir kenara alınır.) Süt reçeli mikser ile çırpılır. Ekşi krema yavaş yavaş eklenerek iyice homojenize oluncaya kadar çırpılır. Kek parçasının ilki pasta çemberine yerleştirilir, üzerine hazırlanan krema sürülür, elmaların yarısı yayılır. 2. Kek parçası üzerine kapatılıp krema sürülür ve yine elma yayılır. 3. Kek parçası üzerine kapatılır, krema sürülür. Üzeri streç filmle kapatılıp buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Ayrılan kek parçası robotta çekilerek süsleme için hazırlanır. Dinlenen pasta çemberden çıkarılır. Yanları kalan krema ile sıvanıp kek kırıntıları ile her tarafı kaplanır.

 Afiyet olsun ♥ ️

Kaynak : Deliziose ricette di Katrine

Hiç yorum yok: