Malzemeler :
100 gr. Ceviz
5 adet
Bir tutam tuz.
150 gr.
160 gr.
50 gr.
1 paket kabartma tozu
Arasına ;
3 adet
1 limonun suyu.
70 gr.
1 çay kaşığı
1 tatlı kaşığı
Krema için:
250 gr.
600 gr.
Yapılışı :
Cevizler yapışmaz yüzeyli bir tavada kısık
ateşte biraz kavrulur ve iri olacak şekilde doğranır. Yumurtalar çırpılır,
şeker eklenip krema kıvamına gelinceye kadar çırpmaya devam edilir. Un, nişasta
ve kabartma tozu bir kapta karıştırılır. Elenerek yumurtalı karışıma eklenir.
Çırpıcı ile karıştırılır. Ceviz eklenip iyice karıştırılır. Yağlı kağıt
serilmiş kelepçeli kalıba tere yağ sürülür. Hazırlanan hamur kalıba dökülür.
Üzeri düzeltilir. 180 derece fırında 40 dakika pişirilir.
Elmaların çekirdek kısımları temizlenir ve
kabuğu soyulmadan küp şeklinde doğranır, üzerine limon suyu eklenip
karıştırılır. Tavaya şeker ve bal alınıp kısık ateşte şeker eriyinceye kadar
karıştırılır. Hafif karamel rengi alınca tarçın ve elmalar eklenir, 5-7 dakika
pişirilir. Soğumaya bırakılır. Soğuyan kek enlemesine 3’e bölünür. (Kabarak
kısmı süsleme için kesilerek bir kenara alınır.) Süt reçeli mikser ile
çırpılır. Ekşi krema yavaş yavaş eklenerek iyice homojenize oluncaya kadar
çırpılır. Kek parçasının ilki pasta çemberine yerleştirilir, üzerine hazırlanan
krema sürülür, elmaların yarısı yayılır. 2. Kek parçası üzerine kapatılıp krema
sürülür ve yine elma yayılır. 3. Kek parçası üzerine kapatılır, krema sürülür.
Üzeri streç filmle kapatılıp buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Ayrılan kek
parçası robotta çekilerek süsleme için hazırlanır. Dinlenen pasta çemberden
çıkarılır. Yanları kalan krema ile sıvanıp kek kırıntıları ile her tarafı
kaplanır.
Afiyet
olsun ♥ ️
Kaynak : Deliziose ricette di Katrine
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder