Disable Copy And Past

19 Nisan 2023 Çarşamba

Elmalı Yoğurt Pastası






Malzemeler :

50 gram fındık

100 gram badem

1 tatlı kaşığı kakao

1 tatlı kaşığı tarçın

20 gram toz şeker

3 yumurta sarısı

bir tutam tuz

80 gram pudra şekeri

125 gr tereyağı (erimiş)

 1 tatlı kaşığı vanilya

250 gr un 

1 paket kabartma tozu

 

İçine;

3 adet elma (kırmızı)

40 gram şeker (2 yemek kaşığı)

5 gram mısır nişastası (1 tatlı kaşığı)

1/2 limonun suyu

 

Krema için;

200 gr süzme yoğurt

 30 gram mısır nişastası (2 yemek kaşığı)

1 tatlı kaşığı vanilya

 3 yumurta akı

130 gram şeker

 bir tutam tuz

Yapılışı :

Elmalar kabuklarıyla birlikte küp şeklinde doğranır. Şeker, nişasta, limon suyu eklenerek 10 dakika kadar pişirilir. (Suyunu çekmiş olacak)

Fındık, badem, kakao, tarçın ve 20 gr. Toz şeker robotta çekilip bir kenara alınır.

Yumurta sarıları, bir çimdik tuz ve pudra şekeri bir kapta çırpılır. Erimiş tere yağı, vanilya eklenip çırpmaya devam edilir. Kabartma tozu ve un birlikte elenerek eklenir, badem karışımı da eklenerek yoğrulur. Hamurdan bir parça ayrılıp buzluğa kaldırılır. Kalan hamur Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba kenar yükseltisi yapılarak yayılır.

Bir kapta nişasta, yoğurt ve vanilya iyice karıştırılır.

Yumurta akları bir çimdik tuz eklenerek kar gibi oluncaya kadar mikser ile çırpılır. Yavaşça şeker eklenir. Çırpılan yumurta akları azar azar yoğurtlu karışıma eklenip akları söndürmemeye çalışarak yavaşça karıştırılır.

Kalıptaki hamurun üzerine soğuyan elmalar yayılır, üzerine yoğurtlu karışım düzgünce yayılır. Buzlukta bekletilen hamur yoğurt karışımının üzerine rendelenir. İsteğe göre üzerine file badem, şeker serpilip 180 derece fırında 40 dakika pişirilir. 

Afiyet olsun.

Kaynak : 

lecker essen

Hiç yorum yok: