Disable Copy And Past

18 Eylül 2024 Çarşamba

Elmalı-Kuru Üzümlü Kek



  

Elmalı-Kuru Üzümlü Kek

Malzemeler

4 adet yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un

Ara kat için:

2 adet elma

1, 5 tatlı kaşığı tarçın

1 çay bardağı kuru üzüm

Üzeri için:

1 avuç file badem

2-3 yemek kaşığı kayısı marmeladı (Yeşil elma reçelini robotta çekip kullandım.)

 

Yapılışı :

Toz şeker ve yumurta çırpma kabına alınıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yoğurt sıvı yağ vanilya eklenip çırpmaya devam edilir. Kabartma tozu ve un birlikte elenerek karışma eklenir ve mikserin düşük devrinde çırpılır. Tere yağı ile yağlanmış dikdörtgen ya da kare bir kalıba hamurun yarısı dökülür. Elmaların çekirdekleri çıkarılır, kabukları soyulmadan ince dilimlenir ve kek hamurunun üzerine dizilir. Sıcak suda bekletilip kurulanmış üzümler ve tarçın elmaların üzerine serpiştirilir.  Kalan kek hamuru  elmaların üzerini tamamen  kapatacak şekilde kalıba dökülür. Kayısı marmeladı krema pompasına doldurulup kek hamurunun üzerine baklava deseni olacak şekilde sıkılır. Oluşan boşluklara file badem serpilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.


Hiç yorum yok: