Disable Copy And Past

15 Haziran 2017 Perşembe

Şambalı Tatlısı




NOT : Ölçüler en küçük boy borcam tepsi içindir, büyük tepside yapılacaksa ölçüler 2 katına çıkarılmalıdır.
Malzemeler :
1,5 su bardağı irmik
1 su bardağı yoğurt 

2 yemek kaşığı toz şeker
 Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu ( yarım paket)
1 paket vanilya şekeri 

Üzeri için;

tuzsuz fıstık veya badem

Şerbet için ;

2 su bardağı şeker 

2,5 su bardağı su
 3-4 damla limon suyu

Yapılışı :

İrmik ,toz şeker, yoğurt, kabartma tozu ve  vanilya  bir kaba alınıp iyice karıştırılır. Hazırlanan karışımı tereyağı ile yağlanmış  en küçük boy kare borcam tepsiye dökülür, spatula ile yayılır. Üzeri kapatılarak 1-2 saat dinlendirilir. Dinlendirilen tatlı bıçakla dikdörtgen dilimlere bölünür, dilimlerin üzerine fıstık veya badem dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar (yaklaşık 40 dakika) pişirilir .


Şerbetini hazırlamak için; toz şeker, su ve limon suyu tencereye alınır.  Kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika daha ocakta tutulur, süre sonunda ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Fırından çıkarılan tatlının ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbet dökülür şerbetin tamamını çekince dilimlenen yerlerden tekrar dilimlenir . Bir gece dinlendirilip servis yapılır.


Afiyet olsun..
Kaynak : http://www.seneminyemekleri.com

Hiç yorum yok: