Malzemeler
1/2 su bardağı sıvı yağ (orjinal tarifte 1 su bardağı)
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
3 adet yufka
1 kase lor peyniri ya da beyaz peynir (evde sütü sirke ile kestirerek yaptığım peyniri kullandım)
1 kase kaşar peyniri rendesi
Yapılışı :
Yufkalar rulo şeklinde sarılır, kesme tahtasına alınarak 2-3 cm kalınlığında kesilir.
Kesilen yufka ruloları şeritler halinde açılır.
Yumurtalar mikser ile çırpılır. Üzerine sıvı yağ, süt ve peynirler eklenip karıştırılır. (Kaşar peynirinin yarısı üzerine serpmek için ayrılır.) Karışımın içine şerit halindeki yufkalar da atılıp iyice harmanlanır, uygun büyüklükteki yağlanmış bir fırın kabına dökülüp düzgünce yayılır. (Büyük boy dikdörtgen borcam kullandım.)
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar (35-40 dk.) pişirilir. Kızaran börek fırından alınıp üzerine ayrılan kaşar peyniri rendesi serpilir, 1-2 dakika sıcak fırında bekletilip kaşar peynirinin erimesi sağlanır. İlk sıcaklığı çıkınca dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak instagram.com/lezzeti_ask
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder