Disable Copy And Past
22 Haziran 2017 Perşembe
Fırında Yoğurt Soslu Patates
Malzemeler :
5-6 adet orta boy patates
3-4 yemek kaşığı yoğurt
yarım çay bardağı sıvı yağ
kekik, nane, karabiber, reyhan, pul biber, sarımsak tozu (ezilmiş sarımsak da olur), tuz
Yapılışı :
Patatesler taze ise iyice yıkanarak temizlenir; halka veya elma dilim şeklinde doğranır. Taze patates değilse kabukları soyulup dilimlenir. Bir kapta yoğurt, sıvı yağ, tuz ve baharatlar karıştırılır. Patatesler yoğurtlu karışıma eklenip harmanlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye üst üste gelmeyecek şekilde dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında patatesler kızarıncaya kadar (35-40 dakika) pişirilir.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder