Disable Copy And Past
19 Haziran 2017 Pazartesi
Ağzı Açık
Urfa Yöresine özgü bir hamur işi çeşidi. Urfalı birinin elinden yemediğim için orjinal tarifi bilemiyorum, internette bulduğum tarifleri harmanlayarak kendimce yaptım. Urfalıların hoş görüsüne sığınıyorum. Orjinal tarif gönderen olursa seve seve denerim:))
Malzemeler :
Hamuru için;
3 su bardağı un
1/2 çay bardağı sıvı yağ
3/4 çay bardağı yoğurt (Yarım çay bardağından biraz fazla)
yarım çay kaşığı karbonat
1 adet yumurta
yeterince su
1 çay kaşığı tuz
İçine ;
350 gr. kıyma
1 adet rendelenmiş kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
karabiber, yenibahar
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
Kızartmak için :
bol sıvı yağ
Yapılışı :
İç harcı için verilen bütün malzemeler bir kapta karıştırılır ve dinlenmeye bırakılır.
Hamur malzemeleri bir yoğurma kabına alınıp karıştırılır, yeterince su ilavesiyle sert bir hamur yoğrulur. Hamurdan bezeler yapılıp mantı hamurundan biraz kalın olacak şekilde açılır. Bir kase yardımıyla yuvarlaklar kesilir. Kesilen yuvarlakların ortasına fırça ile çok hafif su sürülür. (kızartma sırasında kıyma dökülmesin diye) İç malzeme yuvarlakların kenarlarında biraz boşluk kalacak şekilde kaşıkla hamurun üzerine yayılır. Kenarları pile yapılarak iç harcı üzerine doğru bükülür. Hamur bitinceye kadar işlem tekrar edilir. Kızartma tenceresine yağ alınıp ısıtılır. Hazırlanan börekler kıymalı tarafı alta gelecek şekilde yağa bırakılır, arkalı-önlü çevrilerek kızartılır. Yağlı kağıt üzerine alınarak fazla yağı süzülür. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder