Malzemeler :
800 gram antrikot
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Yenibahar (istediğiniz baharatlar)
1 adet kuru soğan (rendelenip suyu sıkılacak)
1 çay bardağı süt
Servis için;
3 adet tırnak pide
3 tane domates
1 kase yoğurt
2 yemek kaşığı tuzlu tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
4 adet biber
1 çay kaşığı tuz
Yapılışı :
Antrikotlar döner inceliğinde doğranır; bir kaba alınıp süt, soğan suyu, zeytinyağı ve baharatlarla harmanlanır, buzdolabında birkaç saat bekletilir.
Buzdolabından çıkarılan etler oda sıcaklığına gelince yapışmaz yüzeyli bir tavaya alınıp kızarıncaya kadar ateşte tutulur. İsteğe göre sıcak su ile sulandırılmış salçalar eklenip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Oruç olduğum için etlerin pişip pişmediğini kontrol edemedim, bu yüzden salçalı su ekleyip pişirmeye devam ettim. İsterseniz servis sırasında salçalar ile tere yağlı sos hazırlayıp kızaran etlerin üzerine dökebilirsiniz.)
Tırnak pideler küp şeklinde kesilir, fırında ısıtılır, servis tabağına alınır. Üzerine pişen etler yayılır, yanına yoğurt, közlenmiş biber ve domates dilimleri yerleştirilir. Üzerine bir tavada eritilen tereyağı dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder