Malzemeler :
2 paket burçak bisküvi
100 gr. eritilmiş tere yağı
Kreması için;
400 gr. labne peyniri
200 ml. sıvı krema (süt kreması)
2 adet yumurta
1 adet limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
1/2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Karadut sosu için;
büyükçe bir kase karadut
3-4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı soğuk su
Yapılışı :
Bisküviler robotta çekilerek un haline getirilir. Üzerine eritilip soğutulmuş tereyağı eklenip yoğrulur ve yağlı kağıt serilmiş 25 cm çapındaki kelepçeli kalıba dökülür. bastırılarak kenarlarından 1 cm yüksek olacak şekilde kalıba yayılır, buzdolabına kaldırılır.
Labne peynirinin suyu süzülür, üzerine toz şeker ve krema eklenip mikser ile çırpılır. Yumurtalar eklenip çırpmaya devam edilir. Limon kabuğu rendesi, limon suyu, un, nişasta ve vanilya eklenip iyice karıştırılır. Hazırlanan karışım bisküvi tabanın üzerine dökülür. Üzerindeki hava kabarcıkları gidinceye kadar kaşıkla düzeltilir. Fırın 160 derecede ısıtılır, alt tabanına ısıya dayanıklı bir kap içinde su yerleştirilir. Hazırlanan cheesecake karışımı 50 dakika pişirilir, soğuyunca buzdolabına alınıp bir gece bekletilir.
Karadut ve toz şeker küçük bir tencereye alınıp şeker eriyinceye kadar kaynatılır. Su ve nişasta bir kasede karıştırılıp kaynayan sos tenceresine yavaşça eklenip karıştırılır, 2-3 dakika pişirilip ocaktan alınır. Sos soğuyunca cheesecake' in üzerine dökülür, birkaç saaat daha buzdolabında dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
Ellerine sağlık aynı şekiilde muhallebili bir pastayı yeni yayınladım göz atarsansevinirim çok benziyorlar sevgiler
Yorum Gönder