- Malzeme miktarı vermiyorum, damak zevkinize ve kişi sayısına göre ayarlanabilir. Kavurma yerine başka malzemelerle de yapılabilir. Çok pratik ve lezzetli bir tarif, denemek isteyenlere afiyetler olsun:)) Ben küçük boy bazlama kullanıp porsiyonluk hazırladım.
- Malzemeler :
- kavurma
- Kaşar peyniri
- bazlama
- bazlama sayısı kadar yumurta
- eritilmiş tere yağı
Yapılışı :
Bazlamanın üstü kesilerek dibini delmeden içi boşaltılır; kaşar peyniri dilimleri yerleştirilir. Kaşar peynirinin üzerine kavurma paylaştırılır. Kavurmanın ortası açılıp 1 yumurta kırılır. Bazlamanın kenarlarına eritilmiş tere yağı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yumurta pişinceye kadar (15-20 dk. ) tutulur. İsteğe göre fırından alınca üzerine biraz daha rendelenmiş kaşar peyniri serpilir. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
- Kaynak : Lezzet-i Aşk
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder