Disable Copy And Past
13 Haziran 2017 Salı
Döküm Tavada Kuzu Şiş
Malzemeler :
500 gr. kuzu bonfile (kuşbaşı doğranmış)
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı zeytin yağı
Tuz, kekik, karabiber, kimyon, kırmızı toz biber
Yapılışı :
Kuru soğan rendelenip suyu sıkılır. Bir kaba soğan suyu, yoğurt, zeytin yağı, soya sosu, tuz ve baharatlar alınıp karıştırılır. Kuzu eti hazırlanan sosla harmanlanıp buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Buzdolabından çıkarılan etler çöp şişlere takılır, oda sıcaklığında bir süre dinlendirilir. Döküm tava ocağa yerleştirilip ısıtılır. Hazırlanan çöp şişler ısıtılmış tavada arkalı-önlü çevrilerek pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder