Disable Copy And Past
9 Haziran 2017 Cuma
Ankara Tava
Kemikli kuzu etiyle daha güzel olur ama son anda karar verince dana etiyle yaptım.
Malzemeler :
400 gr. dana kuşbaşı
1 adet kuru soğan
2 adet köy biberi
2 adet domates
2 diş sarımsak
2 su bardağı arpa şehriye
2 yemek kaşığı tere yağı
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 su bardağı sıcak su (pişirilen etin suyu ve gerekirse ilave edilecek sıcak su)
Bir tencereye sıvı yağ alınıp ısıtılır, kuşbaşı etler eklenip suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış kuru soğan eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur. Salçalar eklenip karıştırılır. Yeterince sıcak su eklenip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Düdüklüde pişirebilirsiniz)
Yapışmaz yüzeyli bir tencereye tere yağı alınıp eritilir. Çekirdekleri çıkarılıp ince doğranmış biberler ve ince kıyılmış sarımsak eklenerek kavrulur. Şehriyeler de eklenip rengi dönünceye kadar kavrulur, üzerine rendelenmiş domatesler eklenip kavurmaya devam edilir. Kavrulan şehriye bir fırın kabına alınır. Pişen etler suyu süzülerek şehriye ile karıştırılır. Etin kalan suyu bardakla ölçülerek fırın kabına dökülür. Dört su bardağından eksikse ayrıca sıcak su eklenerek 4 bardağa tamamlanır. Tuz, karabiber, kimyon eklenip karıştırılır. Fırın kabının üzeri yemeğe değmeyecek şekilde alüminyum folyo ya da yağlı kağıt ile kapatılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika kontrollü şekilde suyunu çekinceye kadar pişirilir. 10-15 dakika dinlendirilip servis yapılır. (İftar telaşından fotoğrafı yemek tam olarak pişmeden çektim)
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder