Disable Copy And Past

22 Haziran 2017 Perşembe

Fırında Tavuk Şiş



Malzemeler :
600 gr. iri kuşbaşı doğranmış tavuk budu ya da tavuk göğsü (karışık kullandım.)
Sos için;
1/2 su bardağı süt
1 çay bardağından biraz eksik zeytinyağı
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı toz kekik
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı soya sosu
Yapılışı :
Sos malzemeleri bir kapta karıştırılır. Tavuk etleri de sosa eklenip harmanlanır, üzeri örtülüp buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Dinlenen tavuk eti buzdolabında alınıp çöp şişlere dizilir. Hazırlanan şişler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Pişirme sırasında şişler ara sıra alt üst çevrilir, her tarafının eşit kızarması sağlanır. (Ben iftar telaşından çevirmeyi unuttum) Sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: