Disable Copy And Past
16 Şubat 2018 Cuma
Karamelli Kurabiye
Malzemeler :
1 su bardağı un (200 ml. lik bardak, gerekirse 1 yemek kaşığı daha eklenebilir.)
1/2 /yarım) su bardağı kakao
1 çimdik tuz
120 gr oda sıcaklığına tere yağı
2/3 su bardağı toz şeker
1 adet yumurta (sarısı hamura, beyazı üzerine)
2 yemek kaşığı süt
1 paket vanilya
Üzerine
1 kase iri çekilmiş fındık ya da ceviz
karamel sos (hazır ya da ev yapımı)
Karamel sos için;
1 su bardağı toz şeker
25 gr tere yağı
1 çay bardağı süt
Yapılışı :
Kakao, tuz ve un elenip bir kapta karıştırılır.
Tere yağı ve toz şeker mikser ile 2-3 dakika, krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Yumurta sarısı, süt ve vanilya eklenip çırpmaya devam edilir. Unlu karışım eklenip yoğrulur. streç filme sarılıp buzdolabında 1 saat bekletilir. (hamurun kıvamı şekil vermeye uygun olduğu için ben bekletmedim.) Ayrılan yumurta akı mikser ile köpük haline gelinceye kadar çırpılır. Hamurdan cevizden küçük parçalar kopartılıp yuvarlanır; ortasına parmakla bastırılarak çukur yapılır. Önce çırpılmış yumurta akına sonra çekilmiş fındığa batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilir, fırından alınıp soğumaya bırakılır.
Karamel sos için;
1 su bardağı toz şeker tavaya alınıp ocağa yerleştirilir. Kaşıkla karıştırmadan sallaya sallaya şeker eriyip karamel rengini alıncaya kadar tutulur. Şeker eriyince tere yağı eklenip karıştırılır. Ilık süt eklenip kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Ilık hale gelince kurabiyelerin ortasına paylaştırılır. İsteğe göre kurabiyelerin üzeri benmari yöntemiyle eritilmiş çikolata ile süslenebilir.
Afiyet olsun.
Not : Hamurda kabartma tozu yok ama yine de kabarıyor. Pişirme esnasında çukurlar da kabaracağı için bir çay kaşığı ile bastırıp tekrar çukur yapabilirsiniz.
Tarifin orjinali buradan.
9 Şubat 2018 Cuma
Çikolatalı Cheesecake
Malzemeler :
Tabanı için;
2 paket yulaflı bisküvi
100 gr. tereyağı
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
Peynir dolgusu için;
200 gr. labne
200 gr. krem peynir (ya da labne)
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı sürülebilir çikolata kreması (Nutella, vb.)
1 paket bitter çikolata (80 gr.)
2 adet yumurta
1 çay bardağı krema
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
Üzeri için;
1 çay bardağı krema
1 paket bitter çikolata (80 gr.)
Yapılışı :
Bisküviler robotta çekilip toz haline getirilir; toz fındık ve tereyağı eklenip iyice karıştırılır, kelepçeli kalıbın tabanına bastırılarak kenarları duvar olacak şekilde yerleştirilir. Kalıbın etrafı alüminyum folyo ile sarılıp buzdolabına kaldırılır.
Peynirler mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır, Toz şeker eklenip çırpmaya devam edilir. Yumurtalar birer birer eklenip çırpılır. Krema, nişasta, benmari yöntemiyle eritilmiş çikolata, sürülebilir çikolata kreması (nutella) ve vanilya eklenip çırpılır. Hazırlanan peynirli karışım bisküvi tabanın üzerine dökülür, kalıp bir kaç kez tezgaha vurulur. (Harcın üzerinde baloncuklar oluşup patlayacak) Fırın ısıtılır, bir kenarına ısıya dayanıklı bir kapta su konulur. Hazırlanan cheesecake karışımı 170 derece fırında 50 dakika pişirilir. Süre sonunda fırın kapağı açık olarak soğumaya bırakılır.
Küçük bir kapta krema ısıtılır, içine çikolata parçaları eklenip eriyinceye kadar karıştırılır, soğumaya bırakılır. Cheesecake oda sıcaklığına gelince üzerine hazırlanan çikolata dökülür, isteğe göre fındık fıstıkla süslenebilir. (Ben çikolata iyice donunca kalp şekilli beyaz çikolata ile süsledim.) Buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.
8 Şubat 2018 Perşembe
Fındıklı Rulo Kurabiye
Malzemeler:
125 gram eritilmiş margarin
125 gram eritilmiş margarin
1 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt (oda ısısında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un (200 ml bardak ölçüm)
İçi için:
1 buçuk su bardağı çekilmiş fındık içi,
1 su bardağı toz şeker(Şeker miktarını yarım bardak arttırabilirsiniz)
1 adet yumurta akı.
Üzeri için:1 buçuk su bardağı çekilmiş fındık içi,
1 su bardağı toz şeker(Şeker miktarını yarım bardak arttırabilirsiniz)
1 adet yumurta akı.
Yumurta sarısı
Yapılışı :
Yoğurma kabına, margarin, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta konularak güzelce karıştırılır. Elde edilen karışıma, kabartma tozu, vanilya ve un ilave edilerek, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Üzeri streç filmle kapatılarak yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
Yoğurma kabına, margarin, sıvı yağ, yoğurt ve yumurta konularak güzelce karıştırılır. Elde edilen karışıma, kabartma tozu, vanilya ve un ilave edilerek, kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur. Üzeri streç filmle kapatılarak yarım saat buzdolabında dinlendirilir.
İç harcı için, çekilmiş fındık içi, toz şeker ve yumurta akı iyice karıştırılır.
Kurabiye hamuru 3 parçaya ayrılıp beze yapılır.
Bezeler, düz zemin üzerinde merdane yardımı ile, dikdörtgen olacak şekilde açılır.
Açılan bezenin üzerine fındıklı iç malzemesinden koyulup her tarafına yayılır ve rulo şeklinde sarılır.
Elde edilen rulonun üzerine elimizle hafifçe dokunulur.
2 parmak ara ile şekilli bıçakla verev olacak şekilde kesilip yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir.
Kurabiyelerin üzerine, fırça yardımı ile yumurta sarısı sürülür.
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Kaynak : http://mutfaktaki.com
2 Şubat 2018 Cuma
Dere Otlu Kurabiye
Tadına bakan herkes tarafından tam not aldı, bekledikçe tadı daha da güzelleşti, denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler :
250 gr oda sıcaklığında tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yumurta sarısı ( beyazı üstüne )
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 kase ince kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un (unu kontrollü ekleyin)
Üzeri için:
Yumurta akı
Susam
Yapılışı :
250 gr oda sıcaklığında tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yumurta sarısı ( beyazı üstüne )
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 kase ince kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un (unu kontrollü ekleyin)
Üzeri için:
Yumurta akı
Susam
Yapılışı :
Tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açılıp bisküvi kalıbı ya da tartölet bıçağı ile istenilen büyüklükte kesilir. Üzerine fırça ile yumurta akı sürülüp susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Kaynak : lezzet-i aşk
Keçiboynuzu Unlu Kek
Pelinchef'in şekersiz yaptığı keki ben şeker ekleyerek denedim, tadına bakma şansı olanlar tarafından beğenildi. Keçiboynuzunun faydaları düşünüldüğünde denenmesi gereken bir tarif.
Malzemeler :
3 adet oda sıcaklığında yumurta
3/4 su bardağı toz şeker
1 su bardağı keçiboynuzu unu
½ su bardağı süt
½ su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 çay kaşığı vanilya özütü ya da 1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
½ su bardağı fındık veya ceviz
Yapılışı :
Yumurta ve toz şeker çırpma kabına alınarak şeker eriyinceye kadar çırpılır. Süt, sıvı yağ, vanilya ve keçiboynuzu unu eklenip çırpmaya devam edilir. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir ve tahta kaşıkla karıştırılır. Margarinle yağlanmış 20x20 cm’lik kare kalıp veya 20 cm’lik kelepçeli kalıba dökülür, üzeri düzeltilir. Elmanın kabukları soyulup çekirdekleri temizlenir. Tarçınla harmanlanıp kek hamurunun üzerine ceviz veya fındık ile birlikte serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Kürdan batırılıp pişip pişmediği kontrol edilir. Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
26 Ocak 2018 Cuma
Cookie Brownie (Oreolu)
Tarif için https://www.pacikaninmutfagi.com'a teşekkürler.
Malzemeler :
Kurabiye kısmı için malzemeler;
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker (varsa yarısı esmer şeker olsun)
1 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
2-2.5 su bardağı un
1 su bardağı damla çikolata
Browni kısmı için malzemeler:
3 yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
150 gram bitter çikolata
75 gram tereyağ
Yarım su bardağına yakın un
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Arası için malzemeler:
25 adet oreo ya da herhangi bir kremalı bisküvi
Üzeri için malzemeler:
80 gram bitter ya da sütlü çikolata (benmari usulü eritilmiş)
25×25 santim kare kalıp ya da 26 santim yuvarlak kalıp
Yapılışı :
Kurabiyeyi kısmı için:
Oda sıcaklığında yumuşamış tere yağı mikser ile çırpılır. Şeker eklenip çırpmaya devam edilir. Yumurta eklenip çırpılır. Tuz, karbonat, vanilya eklenip kontrollü şekilde un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Damla çikolata eklenip karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş kalıba eşit şekilde yayılır, üzerine bisküviler dizilir.
Browni için:
Çikolata ve tereyağı benmari usulü eritilip ılınmaya bırakılır. (Bir kapta su kaynatılır, başka bir kap suya değmeyecek şekilde üzerine oturtulur, çikolata ve tereyağı üstteki kaba konulup eriyinceye kadar tutulur.)Yumurta ve toz şeker çırpma kabına alınarak mikser ile iyice çırpılır. Ilınmış çikolatalı karışım eklenip çırpmaya devam edilir. Kakao, un, vanilya, tuz eklenip spatula ile karıştırılır. Hazırlanan browni karışımı bisküvilerin üzerine dökülüp üzeri düzeltilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir. Kürdan batırılarak kontrol edilir. Pişen kek fırından alınıp üzerine benmari yöntemiyle eritilmiş çikolata dökülür. İyice soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
18 Ocak 2018 Perşembe
Kahve Aromalı Damla Çikolatalı Kurabiye
Tarif nefisyemektarifleri 'nden; piştiği gün browni yumuşaklığında oldu ama ertesi gün biraz sertleşti, hanımeller kurabiye kıvamında oldu, tadına bakanlar tarafından beğenildi. Denemek isteyenlere kolay gelsin.
Malzemeler :
1 adet yumurta
3/2 (yarım su bardağından biraz fazla) şeker
100 gr tere yağı
80 gr. sütlü çikolata
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe) (1 yemek kaşığı suda eritilecek)
1,5 su bardağı un
1 pk. kabartma tozu
1 su bardağı damla çikolata
Yapılışı :
Yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpılır. Tere yağı küçük bir tencerede kaynatmadan eritilir, ocaktan alınıp içine çikolata atılır, erimesi sağlanır. Biraz ılınan çikolatalı karışım çırpılmış yumurtanın içine dökülür, 1 kaşık suda eritilen nescafe eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya da eklenip iyice kaşıkla karıştırılır. Son olarak damla çikolata eklenip karıştırılır. Dondurma kaşığı ya da elle şekil verilip üzerine hiç bastırmadan yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri çatlayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirilir.
Ustasından not : fazladan 1 yemek kaşığı kadar daha un ekleyebilirsiniz fazla eklemeyin. Yumuşak bir hamur olacak.
Afiyet olsun.
17 Ocak 2018 Çarşamba
Dereotlu Poğaça
Malzemeler :
125 gr. tere yağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı (silme) karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
1 su bardağı mısır unu
aldığı kadar buğday unu
İçine ;
beyaz peynir
Yapılışı :
Bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılır, aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde açılır, peynir yerleştirilip kapatılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
16 Ocak 2018 Salı
Tahinli Brownie
Tarif bulutağacı 'ndan. En küçük kare borcam tepsiye yaptım; biraz kalın oldu, düzgün dilimlenmedi. Tekrar yaptığımdan biraz daha büyük bir tepsi kullanacağım.
Malzemeler :
150 gr tere yağı
150 gr bitter cikolata
4 yumurta (200 gr)
400 gr. toz seker (2 su bardağından biraz eksik kullandım.)
1/4 cay kaşığı deniz tuzu
1 cay kaşığı vanilya özütü (1 paket vanilya kullandım)
1/2 su bardağı kakao (50 gr)
3/4 bardak un (90 gr,)
1 su bardağı tahin
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 cay kaşığı iri çekilmis deniz tuzu
Yapilisi
Un, kakao ve 1/4 cay kaşığı deniz tuzu büyük bir kasede karıştırılır.
Afiyet olsun.
15 Ocak 2018 Pazartesi
Mayasız Mini Poğaça
Malzemeler :
1 adet yumurta (sarısı üzerine)
3 yemek kaşığı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sirke
yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
aldığı kadar un (2-2,5 su bardağı)
Üzerine:
yumurta sarısı, susam, çörek otu
İçine;
beyaz peynir, zeytin, vb.
Yapılışı :
Un hariç bütün malzemeler yoğurma kabına alınır, karıştırılır. Aldığı kadar un eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan cevizden biraz daha küçük parçalar kopartılır, avuç içinde açılıp peynir ya da zeytin yerleştirilir. Hamurun karşılıklı uçları ortada birleştirilip kapatılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam, çörek otu, vb. serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Kaynak : http://www.nefisyemektarifleri.com/
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)