Tarif için https://www.pacikaninmutfagi.com'a teşekkürler.
Malzemeler :
Kurabiye kısmı için malzemeler;
125 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker (varsa yarısı esmer şeker olsun)
1 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat
Bir tutam tuz
2-2.5 su bardağı un
1 su bardağı damla çikolata
Browni kısmı için malzemeler:
3 yumurta
Yarım su bardağından biraz fazla şeker
150 gram bitter çikolata
75 gram tereyağ
Yarım su bardağına yakın un
1 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
Bir tutam tuz
Arası için malzemeler:
25 adet oreo ya da herhangi bir kremalı bisküvi
Üzeri için malzemeler:
80 gram bitter ya da sütlü çikolata (benmari usulü eritilmiş)
25×25 santim kare kalıp ya da 26 santim yuvarlak kalıp
Yapılışı :
Kurabiyeyi kısmı için:
Oda sıcaklığında yumuşamış tere yağı mikser ile çırpılır. Şeker eklenip çırpmaya devam edilir. Yumurta eklenip çırpılır. Tuz, karbonat, vanilya eklenip kontrollü şekilde un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Damla çikolata eklenip karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş kalıba eşit şekilde yayılır, üzerine bisküviler dizilir.
Browni için:
Çikolata ve tereyağı benmari usulü eritilip ılınmaya bırakılır. (Bir kapta su kaynatılır, başka bir kap suya değmeyecek şekilde üzerine oturtulur, çikolata ve tereyağı üstteki kaba konulup eriyinceye kadar tutulur.)Yumurta ve toz şeker çırpma kabına alınarak mikser ile iyice çırpılır. Ilınmış çikolatalı karışım eklenip çırpmaya devam edilir. Kakao, un, vanilya, tuz eklenip spatula ile karıştırılır. Hazırlanan browni karışımı bisküvilerin üzerine dökülüp üzeri düzeltilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirilir. Kürdan batırılarak kontrol edilir. Pişen kek fırından alınıp üzerine benmari yöntemiyle eritilmiş çikolata dökülür. İyice soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder