Disable Copy And Past
8 Ocak 2018 Pazartesi
Ballı Rus Pastası (Medovik)
http://www.nurselinmutfagi.com'dan denediğim bir tarif. Tarifin kaynağında kaç beze yapılacağı belirtilmemiş, ben 10 beze yaptım, biraz kalın bir pasta oldu, 8 beze yapmak daha iyi olur, sanırım. Verilen ölçü ile yaptığım krema yetmedi; 2 ölçü pişirdim. Üzerine de çikolatalı ya da meyveli sos çok yakışır, evde malzeme yoktu, bu seferlik sade yedik:))
Malzemeler :
Hamuru İçin;
2 su bardağı toz şeker
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı bal
2 çay kaşığı karbonat
7 su bardağı un
Muhallebisi İçin;
1 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
(Not: muhallebinin 2 ölçü yapılması tavsiye edilir.)
Yapılışı :
Yumurtalar büyük cam bir kaba kırılır (Borcam tencere) Toz şeker eklenip çırpılır. Oda sıcaklığındaki tere yağı da eklenip çırpmaya devam edilir. Ocağa su dolu bir tencere yerleştirilir. Su kaynamaya başlayınca çırpılan malzemenin olduğu kap suya değmeyecek şekilde su dolu tencerenin üzerine yerleştirilir. Bal ve karbonat da eklenir, sürekli karıştırılarak malzeme kabarıncaya, şeker eriyinceye kadar pişirilir. Ocaktan alınıp hemen un eklenir, çırpıcı ile karıştıra karıştıra yoğrulur. Biraz ılınınca tezgah üzerine alınıp yoğurabilirsiniz. Hamur soğuyunca 8 bezeye bölünür, servis tabağından biraz büyük açılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika pişirilir. Pişen parçanın üzerine bir servis tabağı kapatılıp yuvarlak şekilde kesilir, kenar parçaları bir kenara ayrılır. Bütün bezeler bu şekilde hazırlanıp pişirilir.
Muhallebisi için; süt bir tencereye alınır, üzerine un, yumurta ve şeker eklenip karıştırılarak pişirilir. Muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır, vanilya ve tere yağı eklenip çırpılır, soğumaya bırakılır.
Pişen hamur katları aralarına muhallebi sürülerek üst üste dizilir, kalan krema ile üzeri ve yanları kaplanır. Ayrılan kenar parçaları rondodan geçirilerek ufalanır, pastanın üzerine yanlarına serpilir. Bir gece buzdolabında dinlendirilip isteğe göre çikolata ya da meyveli sosla servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder