Disable Copy And Past

17 Ocak 2018 Çarşamba

Dereotlu Poğaça



Malzemeler :
125 gr. tere yağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı (silme) karbonat
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
yarım demet dereotu (ince kıyılmış)
1 su bardağı mısır unu
aldığı kadar buğday unu

İçine ;
beyaz peynir

Yapılışı :
Bütün malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılır, aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde açılır, peynir yerleştirilip kapatılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: