Malzemeler
125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta(sarısı içine,beyazı dışına)
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı sirke (Ben ekledim)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un (3,5-4 bardak kadar)
Susam
Yapılışı :
Oda sıcaklığındaki tereyağ, yoğurt, sıvı yağ, mahlep, tuz, kabartma tozu, toz şeker ve yumurta sarısı bir yoğurma kabına alınır. Aldığı kadar un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur.
Üzerine dikkatli şekilde un ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp istenilen şekil verilir; önce yumurta akına sonra kavrulmuş susama batırılarak yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder