Disable Copy And Past
4 Ocak 2018 Perşembe
Balkabaklı Kolay Pasta
Malzemeler :
Tabanı için;
200 gr. yulaflı bisküvi (2 paket kullandım.)
75 gr tere yağı (100 gr. kullandım)
1 çay bardağı çekilmiş ceviz (orjinal tarifte yok, ben ekledim)
Üzeri için;
400 gr. haşlanmış bal kabağı
2 adet yumurta
50 gr. bal
1 su bardağı krema (200 ml. kullandım)
2-3 adet karanfil (kullanmadım)
4 yemek kaşığı toz şeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
2 yemek kaşığı mısır nişastası (tepeleme)
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
Süslemek için ;
pudra şekeri
Yapılışı :
Bisküviler blenderden geçirilip tere yağı ve çekilmiş ceviz ile iyice karıştırılır, orta boy kelepçeli kek kalıbına bastırılarak yerleştirilir.
Haşlanmış balkabağı blenderden geçirilir, yumurta, bal ve krema eklenip çırpılır. Havanda dövülerek toz haline getirilmiş karanfil ve kalan diğer malzemeler eklenip karıştırılır. Bisküvi tabanının üzerine yayılıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirilir. Ilık veya soğuk olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : Sofra Dergisi Aralık sayısı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder