Disable Copy And Past
1 Aralık 2017 Cuma
Damat Pastası (Tart Kalıbında Kakaolu- Kremalı Kek)
Malzemeler :
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1/2 su bardağında 1 parmak fazla toz şeker
2 yemek kaşığı tepeleme kakao
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
3,5 yemek kaşığı toz şeker
2,5 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
1/2 su bardağı hindistan cevizi
Süslemek için;
hindistan cevizi, fıle fıstık, vb.
Yapılışı :
Yumurtalar ve toz şeker çırpma kabına alınarak mikser ile 3-4 dakika çırpılır. Süt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır. Kakao, kabartma tozu, vanilya ve un birlikte elenerek karışıma eklenir. Mikserin düşük devrinde çırpılır. Hazırlanan kek hamuru margarin ile iyice yağlanmış tart kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirilir. Kürdan batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir. Kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. Pişen kek fırından alınıp soğumaya bırakılır.
Bir tencereye 1 su bardağı süt, un ve şeker alınıp topak kalmayıncaya kadar karıştırılır. Sütün kalanı da ilave edilip koyu bir muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir. Ocak kapatılıp tere yağı ve vanilya eklenip karıştırılır. Son olarak hindistan cevizi eklenip mikser ile çırpılır.
Ilık hale gelen kek servis tabağına kalıp ters çevrilerek çıkarılır. Üzerine ılık krema dökülüp düzgünce yayılır. Buzdolabında birkaç saat dinlendirilir, üzerine bolca hindistan cevizi serpilip, süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak : http://ye-mek.net
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder