Disable Copy And Past
29 Kasım 2017 Çarşamba
Yelpaze Kurabiye
Tarifi bir yemek grubunda görüp denedim; tatlı kurabiye seven biri olarak şeker miktarı bana az geldi, tekrar yaptığımda şeker miktarını artırıp 1 çay bardağı kadar da sıvı yağ eklemeyi düşünüyorum.
Malzemeler :
150 gr tere yağı
2 adet yumurta
100 gr. pudra şekeri (1 çay bardağı)
yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 çimdik tuz
yarım çay bardağı nişasta
aldığı kadar un
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
1 tatlı kaşı süt
1 çay kaşığı kakao
Yapılışı :
Yumurtalar geniş bir kaba kırılır, üzerine oda sıcaklığında tereyağı, pudra şekeri, nişasta ve kabartma tozu eklenip karıştırılır. Üzerine aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Merdane ile 1/2 (yarım) cm. kalınlığında açılır. Kenarları tırtıklı yuvarlak bir kurabiye kalıbı ile kesilir. Kesilen daire şeklindeki hamur ortadan ikiye bölünerek D şekline getirilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Yumurta sarısı, kakao ve süt karıştırılıp kurabiyelerin üzerine sürülür. Bıçak ile çizikler atılarak yelpaze şekli verilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar (15-20 dk) pişirilir. Soğuyunca servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder