Disable Copy And Past

10 Kasım 2017 Cuma

Mürdüm Erikli Kıtır Kaplamalı Kek






Malzemeler :
3 yumurta
150 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker (200 ml. ölçülü bardak)
2 su bardağı un (250 gr )
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
9-10 adet mürdüm eriği

Kıtır Kaplaması için ;
Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Yarım su bardağı un
30 gr margarin
25 gr esmer toz şeker (çeyrek bardak)
1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:
Tereyağı ve toz şeker mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.  Yumurtalar teker teker eklenerek karıştırılır. Un, kabartma tozu ve vanilya birlikte elenerek karışıma eklenir ve mikserin düşük devrinde çırpılır. Hazırlanan kek hamuru yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökülerek düzgünce yayılır. Erikler ortadan ikiye bölünerek çekirdekleri çıkarılır.Kesilen tarafları içe bakacak şekilde hamurun üzerine dizilir, hafifçe bastırılır. 
Kıtır kaplama için gerekli malzemeler kum gibi olana kadar iki elle ovalanır, eriklerin üzerine erikler hafifçe görünecek şekilde yayılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar 45-50 dakika pişirilir. Pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir, kek batırılan kürdan kuru çıkıyorsa pişmiş demektir. İyice soğuyunca kalıptan çıkarılır, dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Kaynak : http://damlacikolata.blogspot.com.tr

Hiç yorum yok: