Ufuk Hanım'ın sayfasından denediğim bir tarif, orjinal tarifte peynirli yapılmıştı, ben yarısını kıymalı yaptım.
Malzemeler :
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sirke
1 su bardağı ılık su
tuz
4-5 su bardağı un
İçine;
peynir ve maydanoz ya da;
200 gr. kıyma
1 adet kuru soğan
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
Yapılışı :
Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, Kıyma eklenip suyunu çekinceye kadar kavurmaya devam edilir. Tuz ve baharatla tatlandırılıp ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.
Hamur için verilen malzemeler karıştırılır, kontrollü şekilde un eklenip ele yapışmayan, yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamur biraz dinlendirilip mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlanır. Hazırlanan bezeler merdane ile daire şeklinde açılır. Arasına iç malzeme yerleştirilip yarım daire ( D ) şeklinde kapatılır. Kızgın yağda arkalı önlü kızartılıp servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder