Disable Copy And Past

5 Ocak 2018 Cuma

Kuru Yemişli Buzluk Kurabiyesi


Tarif http://umutsepetim.com'dan; çok pratik ve harika bir kurabiye, deneyin, pişman olmazsınız:))

Malzemeler 

125 gr tere yağı

1 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı toz şeker
Yarım su bardağı nişasta
3-3,5 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
İçine;
İncir,kuru kayısı,kuru üzüm
1 çay bardağı toz şeker
 2 rendelenmiş elma
1 tatlı aşığı tarçın
1 kase iri dövülmüş ceviz

Yapılışı :
Elmalar rendelenip şekerle birlikte 2-3 dakika pişirilir. Doğranmış 4-5 kuru incir, kayısı (gün kurusu), bir miktar kuru üzüm eklenip pişirmeye devam edilir. Meyveler yumuşayınca ocaktan alınıp tarçın ve ceviz eklenir, soğumaya bırakılır.
Yumurta, tere yağı, toz şeker, sıvı yağ ve yoğurt geniş bir kapta karıştırılır, üzerine un, nişasta, kabartma tozu ve vanilya eklenip yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avuç içinde açılır, ortasına iç malzeme yerleştirilip "D" şeklinde kapatılır, kenarlarına çatal ile bastırılıp şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir, Buzlukta dondurulur, iyice donmuş kurabiyeler buzdolabı poşetlerine doldurulup buzlukta saklanır. Pişirileceği zaman buzluktan istenilen sayıda çıkartılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, 5-10 dakika bekletilip 180 derece fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. İlk sıcaklığı geçince üzerine pudra şekeri elenip servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: