Tadına bakan herkes tarafından tam not aldı, bekledikçe tadı daha da güzelleşti, denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler :
250 gr oda sıcaklığında tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yumurta sarısı ( beyazı üstüne )
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 kase ince kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un (unu kontrollü ekleyin)
Üzeri için:
Yumurta akı
Susam
Yapılışı :
250 gr oda sıcaklığında tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yumurta sarısı ( beyazı üstüne )
2 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı şeker
1 kase ince kıyılmış dereotu
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3-4 su bardağı un (unu kontrollü ekleyin)
Üzeri için:
Yumurta akı
Susam
Yapılışı :
Tüm malzemeler yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında açılıp bisküvi kalıbı ya da tartölet bıçağı ile istenilen büyüklükte kesilir. Üzerine fırça ile yumurta akı sürülüp susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Kaynak : lezzet-i aşk
1 yorum:
Elinize sağlık..
Yorum Gönder