Balbademli Kurabiyeden arta kalan yumurta aklarını değerlendirmek için bu kurabiyeleri yaptım.
MALZEMELERİ:
1,5 su bardağı kıyılmış kayısı
2 adet yumurta akı
½ su bardağı toz şeker
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı Hindistan cevizi
YAPILIŞI:
Yumurta akı ve şeker beyazlayana kadar çırpılır.Üzerine toz fındık, hindistancevizi ve kayısılar ilave edilir.Karışımdan küçük toplar yapın. Toplar aralıklı olarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir. (Ben komşuyla lafa dalıp, biraz fazla pişirdim. Üzeri çok kızarmasa daha iyi görünecekti.)
Afiyet olsun.
1 yorum:
Ben çölyak hastasıyım ve bana gluten yasak. Bu yüzden bu tarifinizi çok beğendim en kısa zamanda deneyeceğim. Çok teşekkürler. Bende bloğuma ziyaretinizi ve yorumlarınızı beklerim. Sevgiler
http://glutensizmutfak.blogspot.com/
Yorum Gönder