Disable Copy And Past
22 Şubat 2021 Pazartesi
Orjinal Brownie
12 Şubat 2021 Cuma
Kumkuat Reçeli
Turunç ve Bergamut Reçeli
Cevizli Mandalina Reçeli
20 Ocak 2021 Çarşamba
Meyveli Tartölet (Ocaküstü kalıpla)
7 Ocak 2021 Perşembe
Portakallı Lokum
6 Ocak 2021 Çarşamba
Portakal Kabuğu Reçeli
15 Aralık 2020 Salı
Mor Havuçlu Pilav
2 Aralık 2020 Çarşamba
Ispanaklı unlu Çıtır Börek
Ispanak sevmeyenler için yarısını patatesli hazırladım.
İç malzeme ;
500 gr ıspanak
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber, toz kırmızı biber
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Aralarına sürmek için;
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Yarım çay bardağı su
1 çay bardağı süt
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
Unlu karışım için;
125 gr tere yağı
4 yemek kaşığı dolu dolu un
Yapılışı :
Ispanaklar yıkanıp ince ince doğranır; üzerine kuru soğan rendelenir. Tuz ,karabiber 2 yemek kaşığı sıvı yağ, çok az tuz kırmızı biber eklenip ıspanaklar sönene kadar karıştırılır
125 gr tereyağı ve 4 yemek kaşığı un ocakta hafif kavrulur. Bir kasede sıvı yağ, süt, su, yumurta sarısı ve kabartma tozu çırpılarak sos hazırlanır.
Yufkanın bir tanesi tezgaha serilir; hazırlanan sos karışımı her yerine sürülür. Sosun üzerine kavrulan un-tereyağı sürülüp her yerine yayılır. 2. yufka sos sürülen yufkanın üzerine serilir; ilk yufkada olduğu gibi sos ve kavrulmuş un karışımı sürülür. Yufkanın bir ucu hafifçe ortaya doğru katlanıp katlanan kısmına da sos sürülür, boydan boya ıspanaklı harç ve rendelenmiş kaşar peyniri yerleştirilip kalınca rulo şeklinde sarılır. İstenilen uzunlukta dilimlenip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Kalın yufkalar için de aynı işlem yapılır. Üzerine yumurta sarısı sürülüp 200 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Kaynak : @suheyla_mutfakta/
1 Aralık 2020 Salı
Tarsus Gevreği
Kaynak : https://www.instagram.com/p/CEqqpe7Dwep/