80 gr.lık 3 paket bitter çikolata ( biri sütlü olabilir)
125 gr tereyağı
1 su bardağı un
yarım çay bardağı toz şeker
bir çimdik tuz
1 paket vanilya
3 adet yumurta
80 gr iri doğranmış beyaz çikolata
Yapılışı :
30×30 ebadında bir fırın tepsisinin içine fırın kağıdı yerleştirilir.
Tereyağı ve bitter çikolatalar birlikte benmari yöntemiyle eritilir. (Su kaynayan bir kabın
üzerine suya değmeyecek şekilde başka bir kap yerleştirilir, çikolata ve tere
yağı üstteki kaba yerleştirilip alttaki kabın buharıyla eritilir.)
Çikolata ve
tereyağı tamamen eriyince karıştırılıp, ocaktan alınır. Ayrı bir kapta yumurta,
şeker ve vanilya yaklaşık 5 dakika krema kıvamına gelip iki misli oluncaya
kadar, mikserle çırpılır. Tereyağlı çikolata karışımına eklenip tekrar çırpılır.
Ayrı bir yerde un ve bir çimdik tuz karıştırılıp, çikolatalı karışıma eklenir ve
iri doğranmış beyaz çikolata da eklenip karıştırılır, tepsiye boşaltır, üzeri
kaşıkla düzeltilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 25-30 dakika
arası kontrollü bir şekilde pişirilir. Fırından çıkarttıktan sonra üzeri
kapatılıp, yaklaşık 15 dk dinlendirilir. Servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaynak :suheyla_mutfakta
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder