1 kg. kumkuat
1 kg. şeker
1 kg. su
1 çay kaşığı limon tuzu
Yapılışı:
Kumkuatlar iyice yıkanır, Baş kısımları çok derin olmadan bıçakla kesilerek
alınır. Tencereye sıcak su alınır, kaynamaya başladıktan sonra içine kumkuatlar
atılır. Yaklaşık 15 dakika kaynatılır. (Çok fazla kaynatmayın, dağılabilir.)
Sonra bir süzgeç yardımıyla soğuk suyun içine alınır. Soğuyunca sudan alınıp bir
kenarda bekletilir. Bir tencereye sıcak su ve şeker alınır, 10-15 dakika
kaynatılır. Kıvam almaya başlayınca kumkuatlar eklenip kaynamaya bırakılır.
Üzerinde oluşan köpükler kaşıkla alınır. Toplam pişirme süresi 45-50 dakika
olacak. Reçelin şerbetinden porselen bir tabağa bir kaşık kadar alıp kıvamı
kontrol edilir. Tabaktaki reçel soğuduğunda ortasına parmakla bir çizik atılır.
İkiye ayrılan reçel hemen birleşmiyorsa kıvamı olmuş demektir. Reçeli ocaktan
almadan önce; şekerlenmemesi için içine 1 çay kaşığı limon tuzu eklenir. Bu
şekilde 5 dakika kadar daha kaynatılır. Ocağın altı iyice kısılıp kavanozlama
işlemine geçilir. Sıcakken kavanoza doldurulup kapağı sıkıca kapatılır ve ters
çevrilerek soğuyuncaya kadar bekletilir.
Afiyet olsun.
Kaynak : Hayatım Mutfak
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder