Disable Copy And Past

12 Şubat 2021 Cuma

Kumkuat Reçeli

Malzemeler :
 1 kg. kumkuat 
1 kg. şeker
 1 kg. su 
1 çay kaşığı limon tuzu 
Yapılışı:
 Kumkuatlar iyice yıkanır, Baş kısımları çok derin olmadan bıçakla kesilerek alınır. Tencereye sıcak su alınır, kaynamaya başladıktan sonra içine kumkuatlar atılır. Yaklaşık 15 dakika kaynatılır. (Çok fazla kaynatmayın, dağılabilir.) Sonra bir süzgeç yardımıyla soğuk suyun içine alınır. Soğuyunca sudan alınıp bir kenarda bekletilir. Bir tencereye sıcak su ve şeker alınır, 10-15 dakika kaynatılır. Kıvam almaya başlayınca kumkuatlar eklenip kaynamaya bırakılır. Üzerinde oluşan köpükler kaşıkla alınır. Toplam pişirme süresi 45-50 dakika olacak. Reçelin şerbetinden porselen bir tabağa bir kaşık kadar alıp kıvamı kontrol edilir. Tabaktaki reçel soğuduğunda ortasına parmakla bir çizik atılır. İkiye ayrılan reçel hemen birleşmiyorsa kıvamı olmuş demektir. Reçeli ocaktan almadan önce; şekerlenmemesi için içine 1 çay kaşığı limon tuzu eklenir. Bu şekilde 5 dakika kadar daha kaynatılır. Ocağın altı iyice kısılıp kavanozlama işlemine geçilir. Sıcakken kavanoza doldurulup kapağı sıkıca kapatılır ve ters çevrilerek soğuyuncaya kadar bekletilir. 
Afiyet olsun.
 Kaynak : Hayatım Mutfak

Hiç yorum yok: