Disable Copy And Past

12 Şubat 2021 Cuma

Turunç ve Bergamut Reçeli

Malzemeler 
20 adet turunç 
1,5 litre su 
1,5 kg şeker 
1 çay kaşığı limon tuzu 

 Yapılışı :
Turunçların üzeri rendenin ince tarafı ile rendelenir. Üzerindeki turuncu tabaka alır ve 6-7 dilime kesilerek iç kısımdan kabuklar ayrılır. Kabukların içinde bulunan lifsi bölüm alınır ve sarılarak ipe dizilir. 10-15 dakika bol suda haşlanır ve soğuk suya alınır. 3 gün boyunca sabah akşam olmak üzere su değişimi yapılır ve kabuklar tatlandırılır.( Bu süre uzayabilir de. Turuncu beklettiğimiz suyun rengi iyice açık olacak, turunçların tadına bakarak da acılığının gidip gitmediğini test edebilirsiniz. ) Yayvan bir tencerenin içine su ve şeker alınır ve şeker eriyinceye kadar kaynatılır. Üzerine ipe dizili turunçlar konulur ve kaynamaya bırakılır. Pişme süresi toplamda yaklaşık 1 saattir. Ocaktan almadan 1 çay kaşığı limon tuzu veya yarım limon suyunu da ilave edip 10 dakika daha bu şekilde kaynatılır. Hemen tüketilmeyecekse sıcağı sıcağına kavanozlara doldurulup kapatılır ve kavanoz ters çevrilir. İyice soğuması için bu şekilde bekletilir. Eğer hemen tüketecekseniz tencerede soğumaya bırakınız. 

 Not : Bergamut reçelini de aynı şekilde yapabilirsiniz. 
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: