Malzemeler :
2 adet orta boy siyah havuç
200 gr kuşbaşı et
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı basmati pirinci
2 bardak sıcak su (etleri haşlamak için yeterince ayrıca su)
Tuz
Karabiber
Kuru nane (Ben naneyi pek sevmedim, koymayabilirsiniz.)
Bir yemek kaşığı nar ekşisi
Yapılışı :
Tencerede önce kuşbaşı et sotelenir. Hemen ardından soğan ve sarımsak ince ince doğranıp tereyağı ile kavrulur. Siyah havuç soyulup kibrit çöpü gibi doğranıp tencereye ilave edilir , kavrulur. Üzerine yeterince sıcak su eklenip etler yumuşayıncaya ve suyunu iyice çekinceye kadar pişirilir. Sıcak tuzlu suyun içinde bekletilen pirinçler yıkanıp süzülerek tencereye alınır, üzerine 2 su bardağı sıcak su, nar ekşisi, tuz ve baharatlar ilave edilerek kısık ateşte pişirilir. Dinlendirildikten sonra sıcak servis edilir.
Afiyet olsun.
Kaynak :
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder