Disable Copy And Past

16 Mart 2018 Cuma

Ispanaklı Buğday Salatası




Malzemeler;

1 bağ ıspanak
1 su bardağı haşlanmış buğday
1 su bardağı süzme yoğurt
1/2 su bardağı yoğurt (süzmenin yoğunluğunu azaltmak için)
1/2 su bardağı ceviz
1/2 diş iyice dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Yapılışı :
Temizlenmiş ve iri doğranmış ıspanaklar 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağda harlı ateşte 5 dakika kadar çevrilir. (ateş harlı olsun ki ıspanaklar su salmasın) Soğuyan ıspanaklara haşlanmış buğday, yoğurt, sarımsak ve tuz eklenip karıştırılır, servis tabağına alınır. 
İri dövülmüş cevizler 2 yemek kaşığı zeytinyağında 1-2 dakika çevirilir; içine pul biber atılıp ocaktan alınır. Ilınınca salatanın üzerine gezdirilip, servis edilir.

Afiyet olsun.
Kaynak : bizimevinascisi.blogspot.com.tr

14 Mart 2018 Çarşamba

Hazır Yufkadan Patatesli Çıtır Börek (Unlu-Sirkeli)




Malzemeler :
6 adet hazır böreklik yufka
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı sirke
tuz
iç malzemesi için;
4-5 patates
1 adet orta boy soğan 
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ (soğanları kavurmak için)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı acı biber salçası
tuz, karabiber
Yapılışı :
Patatesler iri doğranır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır, çatalla ezilir. İnce doğranmış soğanlar sıvı yağda kavrulur, salçalar eklenip karıştırılır.. İçine haşlanmış patatesler de ilave edilip tuz ve karabiberle tatlandırılıp soğumaya bırakılır.
Yufkayı ıslatmak için sıvı yağ ve un çırpma teliyle boza kıvamı olacak şekilde karıştırılır. Gerekirse biraz daha un eklenebilir. Bu karışıma sirke de eklenir.
Yufkalardan biri tezgaha serilerek üzerine 2-3 yemek kaşığı hazırlanan sıvı yağlı karışımdan sürülür. Üzerine ikinci yufka da serilip yağlanır. Yufka 12 eşit üçgene bölündükten sonra üçgenlerin geniş kısmına 1 yemek kaşığı kadar patatesli malzemeden konup sigara böreği sarar gibi sarılır. Kalan diğer yufkalara da aynı işlem uygulandıktan sonra böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. 
Not : İsterseniz börekleri yumurta sarısı sürmeden küçük bir tepsiye aralıklı olarak dizebilir, buzlukta donduktan sonra buzdolabı poşetine alarak saklayabilirsiniz. Kullanmak istediğiniz zaman buzluktan çıkarıp yumurta sarısı sürerek pişirebilirsiniz. (İsteğe göre yumurta sarısı sürülmeyebilir)
Afiyet olsun.
Kaynak : acemişef

12 Mart 2018 Pazartesi

Pastırmalı-Kaşarlı Poğaça




  • Malzemeler :
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 3.5 – 4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket instant maya ( 10 mg toz maya )
  • 1 çay kaşığı mahlep ( koymasanız da olur )
İç malzemeleri;
  • Pastırma
  • Kaşar peyniri
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz
Üzeri için;
  • 2 çorba kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • yeterince susam
  • Yapılışı :
  1. Süt hafif ısıtılır, tereyağı kısık ateşte eritilir ve soğumaya bırakılır, sonra bütün malzeme birlikte yoğurulur. Ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edilir. Üzeri kapatılır yarım saat mayalanmaya bırakılır. (Ben hamuru akşam yoğurup buzdolabına kaldırdım, sabah şekil verip pişirdim) Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alınır, elle hafif bastırılarak açılır iç malzeme koyulur ağzı yukarı gelecek şekilde kapatılır. Önce pekmezli su karışımına batırılır sonra susama bulanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun.

Kaynak : https://www.basittatlitarifleri.com

9 Mart 2018 Cuma

Yoğurtlu Mor Lahana Salatası



Malzemeler :
1 adet orta boy mor lahana
5-6 adet kornişon turşu
1 kutu konserve mısır
1/2 demet dereotu
Süzme yoğur ya da yoğurt-mayonez karışımı
isteğe göre 1-2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz

Yapılışı :
Mor lahana yıkanıp ince doğranır, sıvı yağda hafif yumuşayıncaya kadar kavrulur, soğumaya bırakılır. Soğuyunca küp doğranmış kornişon turşu, ince kıyılmış dereotu, tane mısır, ezilmiş sarımsak, süzme yoğurt,tuz eklenip karıştırılır, servis tabağına alınır.

Afiyet olsun.

8 Mart 2018 Perşembe

Susamlı Mayasız Poğaça



Malzemeler:
1 adet yumurta (akı hamura eklenecek, sarısı üstüne)
1 çay bardağı Ay çiçek yağı
1 çay bardağı tereyağı (eritilmiş)
1 paket kabartma tozu
yarım tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı toz şeker
yarım su bardağı su
3 su bardağı un
Üzerine :
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt
yarım su bardağı susam
Yapılışı:
Susam teflon bir tavaya alınır ve orta ateşte renk değiştirinceye kadar kavrulup bir  kenara alınır.
Yumurta akı yoğurma kabına alınır; tuz, şeker, mahlep ve kabartma tozu eklenir. Eritilen tereyağı, sıvı yağ ve su eklenerek karıştırılır. 2,5 su bardağı un eklenip yoğurmaya başlanır. Hamur toparlanıncaya kadar yarım su bardağı un eklemeye devam edilir. Toparlanan hamur 1-2 dakika daha yoğrulur ve hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır, elde yuvarlanır. Yumurta sarısı biraz süt ile açılır,(süt yerine sıvı yağ kullandım)  fırça ile poğaçaların üzerine sürülür, kavrulmuş susama batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.Keskin bir bıçak ile üzerlerine artı (+) şeklinde bir kesik atılır. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

 Kaynak : https://mutfaksirlari.com

6 Mart 2018 Salı

Konken Böreği







Malzemeler:
2 adet yumurta (1 yumurta sarısı üzerine ayrılacak)
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı zeytinyağı (ayçiçek yağı kullandım)
125 gr. margarin (Tereyağı)
125 gr. margarin büyüklüğünde beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Susam, çörekotu
Tuz (Çok az)

Yapılışı :
Yoğurt, yumurta, zeytinyağı, margarin, kabartma tozu, rendelenmiş peynir, tuz iyice karıştırılır. Aldığı kadar elenmiş un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. hamur yapılır. Üç bezeye bölünüp üzeri örtülü olarak 10 dakika dinlendirilir. Her beze servis tabağı büyüklüğünde açılır; önce + sonra X şeklinde kesilerek 8 üçgen parçaya bölünür. (Toplam 24 parça) Üçgen parçalar geniş kenardan başlayıp sarılarak sivri kısım üste gelecek şekilde tepsiye yerleştirilir. Üzerine biraz süt ve zeytinyağı ile karıştırılmış yumurta sarısı sürülüp susam, çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika, üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

Kaynak : http://www.hurriyetaile.com

5 Mart 2018 Pazartesi

Unlu Çıtır Börek (Peynirli)





Malzemeler :
3 adet böreklik yufka
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı un

Üzerine;
Yumurta sarısı
susam, çörekotu

İçine ;
Beyaz peynir

Yapılışı :
Sıvı yağ, su ve un karıştırılıp çırpılır. Yufkalardan ilki temiz bir zemine serilir, üzerine fırça ile yağ-un karışımı sürülüp D şeklinde ikiye katlanır, tekrar yağ-un karışımı sürülür. Geniş kenarı boyunca peynir yerleştirilip rulo şeklinde sarılır, istenilen uzunlukta dilimlenir, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanıp üzerine yumurta sarısı sürülür, susam-çörekotu serpilir. Buzdolabında 2-3 saat ya da bir gece dinlendirilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Izgara Tadında Tavada Tavuk Pirzola



Malzemeler :
6 parça tavuk pirzola (kemiği ve derisi çıkarılmış)
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
1/2 çay kaşığı toz sarımsak
köri, kekik, kimyon, karabiber, biberiye, tuz

Yapılışı :
Marinasyon için; yoğurt, salça, zeytinyağı, toz sarımsak, tuz ve baharatlar bir kapta karıştırılır. Tavuk parçaları hazırlanan karışımla harmanlanır, buzdolabında 4-5 saat bekletilir. Yapışmaz yüzeyli geniş bir tava ocak üstüne alınıp ısıtılır. Marine edilen tavuklar tavada arkalı-önlü kızartılır. (Ben kapaklı tavada pişirdim) İsteğe göre bulgur pilavı ile servis yapılır.

Afiyet olsun.

2 Mart 2018 Cuma

Tereyağlı Peynirli Poğaça (Mayasız)





Malzemeler :

3 yemek kaşığı tepeleme tereyağı

Yarım su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

2 yumurta (birinin sarısı üzerine)

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

aldığı kadar un

Üzerine;
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Susam
İçine;
Beyaz peynir

Yapılışı :

Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağı, yoğurt, sıvı yağ, bir tam yumurta ve diğer yumurtanın beyazı, tuz, şeker ve kabartma tozu yoğurma kabına alınıp iyice karıştırılır. Azar azar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan parçalar kopartılıp elde açılır, içine peynir yerleştirilip "D" şeklide kapatılır. Pişerken açılmaması için kenarlarına çatalla bastırılır ya da bir uçtan başlayıp hamur baş ve işaret parmağı arasına sıkıştırılıp inceltilerek geri kıvrılır, diğer ucuna kadar kıvırma işlemi devam eder. (İsterseniz avuç içinde açmak yerine unlu bir zeminde hamuru açıp kalıp ya da bardakla yuvarlaklar kesebilir, iç malzeme koyup kapatabilirsiniz.) Hazırlanan poğaçalar yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir, üzerine çırpılmış yumurta sarısı ve yağ karışımı sürülür, susam serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 25-30 dakika) pişi

Afiyet olsun.

Kaynak : http://www.nefisyemektarifleri.com

1 Mart 2018 Perşembe

Sıvı Yağlı Tuzlu Kurabiye



Malzemeler :
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta (sarıları üzerine sürülecek)
4 yemek kaşığı elma sirkesi
1 su bardağı nişasta
1/2 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tepeleme tuz
1,5 su bardağı un

Üzerine;
yumurta sarısı
susam, çörekotu

Yapılışı :
Sıvı yağ ve yumurta beyazları yoğurma kabına alınır. (sarılar üzeri için ayrılacak) Üzerine sirke, nişasta, mısır unu, tuz, kabartma tozu ve azar azar un eklenir. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır. Rulo şeklinde (çubuk) yuvarlanır, şekil verilir. (Acele yaptığım için benimkiler biraz tombul oldu.) Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür, susam-çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirilir. Soğuyunca servis yapılır.
Afiyet olsun.

Kaynak : ye-mek.net